Projectbeheer met startklare weergaven van Claris Studio

Claris Studio is een krachtig hulpmiddel voor het ontwikkelen van manieren om uw gegevens te gebruiken. De startklare weergaven voor projectbeheer geven een voorbeeld van hoe bouwstenen in Claris Studio kunnen worden samengebracht om een probleem op te lossen. Samen kunnen deze weergaven u helpen bij het plannen van taken voor een project, het koppelen van taken aan een groter volume werk (epics) en het bijhouden van de status van elke taak naarmate uw team vordert.

Maak uw project vanuit de startklare weergaven

1. Ga naar Claris Studio en schakel de Ontwikkelaarsmodus in als deze nog niet is ingeschakeld.

2. Zoek op de pagina Hubs een bestaande hub waarin u weergaven wilt maken.

Als u nog geen hubs hebt, klikt u op Nieuwe hub maken en geeft u uw nieuwe hub een naam.

3. Klik in uw hub op + Nieuwe weergaven toevoegen.

4. Klik op Startklare weergaven, kies Projectbeheer en klik vervolgens op Maken.

Over de projectweergaven

Als u vanuit de startklare weergaven van projectbeheer maakt, krijgt u deze weergaven, waarvan er drie dezelfde gegevens gebruiken:

Weergavenaam Type Dezelfde gegevens Doel

Mijn project: Planning

Lijst

Planningsbord dat taken groepeert op basis van het veld Mijlpaal. Tijdens het plannen van de taken waaraan u gaat werken, kunt u taken van de ene groep naar de andere slepen. Met de standaard snelle filters bovenaan kunt u alleen de taken weergeven die nog niet zijn uitgevoerd of taken die zijn toegewezen aan de huidige gebruiker (klik op Knop Pijl omlaag om meer snelfilters te wijzigen of toe te voegen).

Opmerkingen

• De waarden in het veld Mijlpaal (standaard verborgen) bepalen in welke groep een taak zich bevindt en wat de standaardnaam van de groep is. U kunt de naam wijzigen die boven de groep wordt weergegeven zonder de waarden van het veld Mijlpaal te wijzigen.

• De groep Backlog bevat alle taken waarvoor geen waarde is ingesteld of het veld Mijlpaal.

• Als u een groep archiveert (klik op ...Groep archiveren), worden de taken verborgen in de weergave Planning, maar u kunt ze nog steeds zien in de weergave Taken.

Mijn project: Kanban

Kanban Kanban-bord dat taken standaard in kolommen groepeert op basis van het veld Status. Terwijl uw team aan taken werkt, kunnen ze taken naar de kolommen To-do, In behandeling en Voltooid slepen, zodat iedereen altijd op de hoogte is van de status van taken.

Mijn project: Epics

Lijstdetail   Lijst van epics, elk met een lijst van de taken die erbij horen. Bekijk met behulp van deze weergave de grotere volumes werk (epics) en de voortgang ervan.

Mijn project: Taken

Spreadsheet

Spreadsheet van alle taken waarbij alle velden zichtbaar zijn. In deze weergave worden dezelfde gegevens gebruikt als de weergaven Planning en Kanban, zodat de wijzigingen die u hier aanbrengt ook daar worden weergegeven. Als u dingen moet doen die u niet in andere weergaven kunt doen (zoals taken van elders importeren of groepen records bekijken die zijn gearchiveerd in het planningsbord), kunt u dit allemaal hier doen.

Opmerkingen

• Het veld Epic krijgt zijn optielijst vanuit de weergave Epics.

• Het veld Mijlpaal krijgt zijn optielijst vanuit de weergave Mijlpalen.

• De velden Reporter en Toegewezene zijn gebruikersvelden. Het veld Reporter staat standaard ingesteld op de huidige gebruiker, maar u kunt beide velden op een willekeurige teamgenoot instellen.

Mijn project: Mijlpalen

Spreadsheet   Spreadsheet met de optielijst voor het veld mijlpaal in de weergave Taken.

Deel uw projectweergaven met uw team

Om de weergaven van uw project beschikbaar te maken voor teamleden, kunt u deze delen via een hub.

1. Klik op het tabblad Hubs en schakel de Ontwikkelaarsmodus in als dit nog niet is gebeurd.

2. Verwijder alle weergaven die u niet wilt delen uit de hub met de weergaven van uw project.

Afhankelijk van de behoeften van uw team hoeft u de weergaven Taken, Epics en Mijlpalen mogelijk niet te delen. Als u een weergave wilt verwijderen, klikt u op Knop Meer (weglatingsteken) in die weergave en klikt u vervolgens op Verwijderen uit hub.

3. Klik in de hub op Leden, selecteer elk lid aan wie u toegang wilt verlenen en klik vervolgens op Bijwerken.