Skicka e-postmeddelanden

1. Sök posten eller posterna som innehåller de data du vill använda i e-postmeddelandet.

Mer information finns i Söka efter poster.

2. Välj Arkiv-menyn > Skicka > e-post.

3. För Skicka via:

• För att skicka via ett e-postprogram som stöds godkänner du standardvärdet, E-postklient.

• Om du vill skicka med hjälp av SMTP (utan ett e-postprogram) väljer du SMTP Server och anger information (mer information finns i Ange eller redigera SMTP-alternativ).

• Om du vill skicka med hjälp av OAuth 2.0 (utan ett e-postprogram) väljer du OAuth 2.0 och anger information (mer information finns i Ange eller redigera OAuth 2.0-alternativ för e-post).

4. För Skapa:

• För att skicka ett meddelande till alla mottagare väljer du Ett e-postmeddelande med data från aktuell post.

• För att skicka ett meddelande för varje post i hittade poster till alla mottagare, väljer du Flera e-postmeddelanden (ett för varje post i sökresultatet).

5. För Till, Kopia, och Hemlig kopia anger du en eller flera e-postadresser och separerar dem med ett semikolon eller returtecken. Eller gör något av följande:

För att Klicka på pilen och välj

Ange ett fält som innehåller en eller flera e-postadresser

Ange fältnamn

Ange en beräkning som innehåller en eller flera e-postadresser

Ange beräkning

Windows: Ange en eller flera e-postadresser från Windows normala e-postklient

Ange e-postadresser

6. Om du angav att du vill skicka ett e-postmeddelande i steg 4 och angav ett fält eller en beräkning i steg 5, markerar du Samla in adresser från sökresultat för att samla adresser från alla poster i aktuellt sökresultat.

Antalet mottagare för meddelandet beror på fältinnehållet eller resultatet av beräkningen. I annat fall används bara adressen från aktuell post.

7. Ange text för Ämne och Meddelande. Eller gör något av följande:

För att Klicka på pilen och välj

Ange ett fält som innehåller text för e-postmeddelandet

Ange fältnamn

Ange en beräkning som genererar text för e-postmeddelandet

Ange beräkning

Om det exempelvis för närvarande är juli månad, returneras "Månadsrapport för juli" av följande beräkning för ett ämne:

"Månadsrapport för " & Month (Get ( AktuelltDatum ) )

Använda innehållet från en textfil som meddelande

Infoga text från fil (intill Meddelande)

8. (valfritt) Klicka på Bifoga filer och välj en fil. Upprepa för att bifoga fler filer.

Kommentarer

• Om du anger innehållet i ett fält som e-postadress och fältet innehåller mer än en adress (separerade av semikolon, returtecken eller komman, beroende på vad din e-postklient kräver) skickas ett meddelande till varje adress i varje post.

• E-post skickas som ren text. Om du vill använda formatering eller ändra innehållet i ett e-postmeddelande kan du läsa om Scriptsteget Skicka e-post.