Ange eller redigera OAuth 2.0-alternativ för e-post

Om du vill skicka e-post via OAuth 2.0 måste du först ange information om avsändaren och OAuth 2.0-uppgifter i dialogrutan Alternativ för OAuth 2.0. FileMaker Pro använder den här informationen när du skickar e-post via OAuth 2.0. Du behöver inte ange den varje gång du skickar e-post.

Så här anger du eller redigerar OAuth 2.0-alternativ:

1. Visa dialogrutan Skicka e-post på något av följande sätt:

2. I dialogrutan Skicka e-post:

• Om du anger OAuth 2.0-alternativ för första gången väljer du Skicka via: OAuth 2.0

• Om du vill redigera OAuth 2.0-alternativ (och OAuth 2.0 har valts) klickar du på Ange

3. Ange uppgifter om e-post och OAuth 2.0 i dialogrutan Alternativ för OAuth 2.0.

• Information om användaren:

För ... Gör så här

OAuth 2.0-leverantör

Välj Microsoft eller Google.

Namn

Ange namn på e-postavsändaren (t.ex. ditt namn). Detta namn visas i fältet Från på dina utgående meddelanden.

E-postadress

Ange från vilken e-postadress det utgående e-postmeddelandet kommer att skickas (t.ex. Mig@MittBolag.com).

Obs!  Det här alternativet är inaktiverat när Microsoft har valts som OAuth 2.0-leverantör. Utgående e-post skickas från den e-postadress som anges i Användarens huvudnamn.

Svara till denna adress

Ange till vilken e-postadress inkommande svar ska skickas. Detta kan vara en annan adress än den utgående (t.ex. Dig@MittBolag.com). Om du inte anger en svarsadress kommer svar att skickas till den utgående adressen.

• Information om OAuth 2.0 (Microsoft):

För ... Gör så här

Program-ID (klient)

Det Program-ID (klient) du får genom ditt Microsoft-konto.

Katalog-ID (klientorganisation)

Det Katalog-ID (klientorganisation) du får genom ditt Microsoft-konto.

Användarens huvudnamn

Användarens huvudnamn du får genom ditt Microsoft-konto.

Obs!  Användarens huvudnamn kan också visas som Huvudnamn eller Användarnamn, beroende på språk i FileMaker Pro.

Hemligt klientvärde

Hemligt klientvärde som du får genom ditt Microsoft-konto.

• Information om OAuth 2.0 (Google):

För ... Gör så här

Servicekontots e-post

Servicekontots e-post som du får genom ditt Google Workspace-konto.

Administratörsanvändares e-post

Administratörsanvändares e-post som du får genom ditt Google Workspace-konto.

Privat nyckel

Den Privata nyckel du får genom ditt Google Workspace-konto.

4. Klicka på OK.

Du kommer tillbaka till dialogrutan Skicka e-post där du kan fortsätta att ange alternativ för e-post (steg 4 av Skicka e-postmeddelanden).

Kommentarer

• Om du använder Microsoft och om ett e-postmeddelandes ämnesrad har fler än 255 tecken ser mottagarna de första 252 tecknen följt av en ellips ("…"). Det är gränsen för ämneslängden i Microsoft 365 och Microsoft Graph API.