Alternativ för att hantera pågående script när nya script startas

I normala fall kan endast ett script i taget köras, och ytterligare anrop att köra script köas tills det pågående scriptet har slutförts. Men följande sätt att starta ett nytt script kan påverka det script som för närvarande körs:

I funktionen FileMaker.PerformScriptWithOption() och i fmp-URL:er avgör parametern alternativ hur ett FileMaker-script som för närvarande körs ska hanteras när ett script anropas. Värdena 0 till 4 för alternativ innebär att anropet om att köra det angivna scriptet köas och startar kanske därför inte direkt. Parametern alternativ kan ha något av följande strängvärden:

Värde för alternativ

Beskrivning

0

Fortsätt

När ett pågående FileMaker-script har slutförts körs köade FileMaker-script i tur och ordning. Om körningen av FileMaker-script avbryts rensas kön. (Så här fungerar det om alternativ inte har angetts. Det är också standardbeteende för FileMaker.PerformScript().)

1

Avbryt

Körning av ett pågående FileMaker-script stoppas och alla andra väntande script (köade eller i anropsstacken) avbryts. Sedan körs script.

2

Avsluta

Ett FileMaker-script som för närvarande är pausat avslutas. Om det aktuella FileMaker-scriptet anropades av ett annat FileMaker-script går kontrollen tillbaka till det anropande FileMaker-scriptet tills inga flera script återstår i anropsstacken. Sedan körs script.

3

Fortsätt

Ett FileMaker-script som för närvarande är pausat återupptas. När det återupptagna scriptet har slutförts körs script.

4

Paus

Ett pausat FileMaker-script förblir pausat. Om det pausade scriptet återupptas och slutförs, körs därefter script.

5

Gör avbrott och återuppta

Ett pågående FileMaker-script avbryts tillfälligt och script körs. När script har slutförts återupptas det avbrutna scriptet med nästa scriptsteg. Ett pausat script förblir pausat medan script körs.

Viktigt  Använd alternativet Gör avbrott och återuppta med försiktighet. Eftersom script kan ändra den aktuella kontexten (till exempel gå till en annan layout, ändra poster och ändra globala variabler) kan det hända att det avbrutna scriptet återupptas i en annan kontext och ger upphov till oväntade resultat.