Konfigurera maskininlärningsmodell

Läser in en Core ML-modell (maskininlärningsmodell) och förbereder den för användning.

Tillval

• Namn identifierar vilken modell funktionen ComputeModel ska använda. Mer information finns i Funktionen ComputeModel.
  • Åtgärd anger hur modellen används:
    • Vision utgår från att indata är en enskild bild och att utdata är en klassificeringsmatris. En enskild klassificering innehåller ett namn och en tillförlitlighetsnivå som flyttal.
    • Diverse utgår från ett eller flera skalära indatavärden och returnerar en finit, ordnad resultatlista.
    • Ta bort rensar en modell och frigör de resurser som modellen förbrukat. Om den här åtgärden används identifierar Namn den modell som ska tas bort.
  • Från anger ett containerfält med modellens datafil (krävs för alla åtgärder utom Ta bort).

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Delvis
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Delvis
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

19.0

Beskrivning

Använd det här scriptsteget för att läsa in en Core ML-modell så att funktionen ComputeModel kan tillhandahålla modellen indata och formatera utdata för analys eller visning.

Följande tabell förklarar vilka värden för Core ML-parametrarna som kan användas i det här scriptsteget.

Parameter

Datatyp i FileMaker Pro

text

Text

int64

Numeriskt

double

Numeriskt

image

Ett containerfält med en bitmappsbildtyp som stöds av Apple Core Graphics API

Kommentarer

• Det här scriptsteget stöds endast i iOS, iPadOS och macOS.
  • Namn kan vara en beräkning.
  • FileMaker-produkter erbjuder inte möjligheten att träna modeller.

Exempel 1

Läser in en visuell modell från det angivna containerfältet.

Kopiera
Konfigurera maskininlärningsmodell [ Namn: visuellModell ; Åtgärd: Vision ; Från: ModellContainerfält ]

Exempel 2

Tar bort en modell från minnet.

Kopiera
Konfigurera maskininlärningsmodell [ Namn: visuellModell ; Åtgärd: Ta bort ]