ComputeModel

Returnerar ett JSON-objekt som innehåller resultatet av en Core ML-modellutvärdering.

Format

För allmänna modeller:

ComputeModel ( modellnamn ; parameternamn1 ; värde1 )

För visuella modeller:

ComputeModel ( modellnamn ; "image" ; värde1 ; "confidenceLowerLimit" ; returnAtLeastOne )

Parametrar

modellnamn – namnet på den modell som utvärderas. Det här värdet måste överensstämma med namnet på en tidigare inläst modell.

parameternamn1 – namnet på en indataparameter som den definierats av modellens skapare. Du måste ha namnet på var och en av dessa parametrar innan du kan använda modellen.

värde1 – värdet för en indataparameter i modellen.

image (endast visuella modeller) – den typ av data som modellen ska utvärdera.

confidenceLowerLimit (endast visuella modeller) (inte obligatoriskt) – ett värde som begränsar antalet resultat från visuella modeller genom att utesluta resultat som är under det angivna värdet. Det här värdet måste vara mellan 0.0 och 1.0.

returnAtLeastOne (endast visuella modeller) – ett sant (inte noll) eller falskt (noll) värde. Om alla resultat utesluts av värdet för confidenceLowerLimit och:

• om returnAtLeastOne är sant returneras resultatet med den högsta tillförlitligheten
  • om returnAtLeastOne är falskt eller inte har angetts returneras en tom sträng

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.0

Beskrivning

Beroende på definitionen av den modell som utvärderas är objektet som returneras antingen en matris av namn–värde-par eller ett enskilt namn–värde-par.

Kommentarer

• En Core ML-modell måste först läsas in med Scriptsteget Konfigurera maskininlärningsmodell innan ComputeModel kan användas.
  • En indataparameter måste följas av respektive värde, och flera par av indataparametrar och värden kan användas.
  • Om ett resultat innehåller två träffar med samma tillförlitlighet returneras endast det första värdet.
  • Den här funktionen stöds endast i iOS, iPadOS och macOS.

Exempel 1

Vi antar att en modell med namnet Mobilnät har lästs in och ett containerfält med namnet mittBildfält finns på den aktuella layouten (eller är tillgängligt för beräkningen på något annat sätt). Följande beräkning:

ComputeModel ( "Mobilnät"; "image"; mittBildfält )

utvärderar då bilden i mittBildfält med den angivna modellen och returnerar följande JSON-sträng (formaterad för tydlighet och med vissa rader borttagna av utrymmesskäl):

Kopiera
[
    {
        "klassificering" : "flygel",
        "tillförlitlighet" : 0.998073041439056
    },
    {
        "klassificering" : "piano",
        "tillförlitlighet" : 0.00192673446144909
    },
    {
        "klassificering" : "biljardbord, snookerbord",
        "tillförlitlighet" : 8.34678601790984e-08
    },
    {
        "klassificering" : "matbord, matsalsbord",
        "tillförlitlighet" : 2.60599577472931e-08
    },
    {
        "klassificering" : "blåsfisk, blåsfiskar, kulfiskar",
        "tillförlitlighet" : 5.19516656696278e-18
    }
]

Exempel 2

Med samma modell, containerfält och bild från exempel 1 kommer följande beräkning:

ComputeModel("Mobilnät"; "image"; mittBildfält; "confidenceLowerLimit"; 1.0; "returnAtLeastOne"; 1)

att returnera JSON-strängen:

Kopiera
[
    {
        "klassificering" : "flygel",
        "tillförlitlighet" : 0.998073041439056
    }
]

Med confidenceLowerLimit angivet till 1.0 utesluts alla resultat. Men eftersom returnAtLeastOne har angetts till ett annat värde än noll returneras resultatet med högst tillförlitlighet.