Systeeminstellingen gebruiken

Stelt de instellingen in op basis van de bewaarde instellingen van het bestand of volgens de huidige systeeminstellingen.

Opties

• Met Aan geeft u aan dat FileMaker Pro de huidige systeeminstellingen moet gebruiken.
  • Met Uit geeft u aan dat FileMaker Pro de instellingen moet gebruiken die samen met het bestand zijn opgeslagen.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nee
FileMaker Server Nee
FileMaker Cloud Nee
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Nee

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

In elk FileMaker Pro-databasebestand worden de datum-, tijd- en cijferinstellingen van de computer opgeslagen waarop de database is gemaakt. Deze landinstellingen kunnen afwijken van de huidige systeeminstellingen van de computer.

Wanneer u de huidige systeeminstellingen gebruikt, worden de instellingen die samen met het bestand zijn opgeslagen niet gewijzigd: u voert gewoon gegevens in en bekijkt deze in een voor u bekende opmaak. Als een database bijvoorbeeld in Nederland is gemaakt, waar de datumopmaak gewoonlijk dag-maand-jaar is, en u het bestand opent in de Verenigde Staten, waar de opmaak gewoonlijk maand-dag-jaar wordt gebruikt, ziet u een bericht van FileMaker Pro dat de systeeminstellingen afwijken.

U kunt met een opstartscript dat de scriptstap Te gebruiken systeeminstellingen instellen bevat, bepalen op welke manier FileMaker Pro moet omgaan met de datum-, tijd- en cijferopmaken voor een bestand waarvan de systeeminstellingen afwijken van de huidige systeeminstellingen.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript controleert de taal van het systeem voordat de systeeminstellingen worden gebruikt. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.

Kopiƫren
If [Get (SysteemTaal) = "Japans"]
    Systeeminstellingen gebruiken [Aan]