Sessie-ID instellen

Stelt een ID in voor de huidige gebruikerssessie.

Opties

• Geef het sessie-ID op als tekst of als berekening met tekst als resultaat.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

19.4.1

Beschrijving

Standaard is het sessie-ID dezelfde waarde als die de Get (GebruikersNaam) functie als resultaat geeft. U kunt deze scriptstap gebruiken om het sessie-ID te wijzigen, zodat deze beheerders aanvullende informatie geeft. Voor elke FileMaker-client die wordt verbonden met een host, is er maar één waarde voor het sessie-ID. Deze waarde blijft geldig totdat Sessie-ID instellen opnieuw in dezelfde sessie wordt uitgevoerd door dezelfde client in een eigen app op dezelfde host of tot de sessie eindigt.

Beheerders hebben op de volgende manieren toegang tot het sessie-ID:

• In de FileMaker Server Admin Console wordt het sessie-ID weergegeven op de pagina Databases.

• Het toegangslogboek voor FileMaker Server bevat een item waarin is vastgelegd wanneer het sessie-ID met deze scriptstap van de ene waarde naar de andere is gewijzigd.

• De FileMaker Admin API geeft het sessie-ID als resultaat in de waarde gebruikersnaam bij het gebruik van de aanroep Clientlijst in FileMaker Server en FileMaker Cloud.

Raadpleeg de FileMaker Server Help of de FileMaker Admin API Handleiding.

Aanbevolen procedures

• Als iedere gebruiker zich aanmeldt met een uniek account, zijn deze te herkennen aan de accountnaam. In dat geval is er mogelijk geen reden voor het gebruik van Sessie-ID instellen.

• Als meerdere gebruikers zich aanmelden met hetzelfde account of met het gastaccount, zijn zij niet herkenbaar aan de accountnaam. Als er een alternatieve manier is om deze gebruikers te identificeren, kunt u Sessie-ID instellen gebruiken om de ID's van deze gebruikers op de bovenstaande manieren beschikbaar te maken.

• Voer Sessie-ID instellen uit in een opstartscript (een script dat wordt geactiveerd door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering), zodat het sessie-ID wordt ingesteld aan het begin van de sessie.

• Als u meer dan één eigen app op een host hebt, gebruik dan dezelfde methode om het sessie-ID te bepalen in het opstartscript van elke app. Anders kan het ID wijzigen wanneer dezelfde gebruiker een andere app opent.

• Als uw app een script bevat waarmee gebruikers zich kunnen afmelden en opnieuw aanmelden als een andere gebruiker (bijvoorbeeld met de Opnieuw aanmelden scriptstap), moet dat script mogelijk ook Sessie-ID instellen uitvoeren om het sessie-ID bij te werken.

Opmerkingen

• Deze scriptstap wijzigt niet de waarde die als resultaat wordt gegeven door de Get (GebruikersNaam) functie.

• Als de huidige app een lokaal bestand is, doet deze scriptstap niets.

Voorbeeld 1

Voor een studentenenquête wordt gebruikers gevraagd hun student-ID in te voeren, waarna met een eigen functie (IsStudentIDValid) wordt gecontroleerd of dat ID geldig is en het student-ID als het sessie-ID wordt ingesteld.

Kopiëren
Veld instellen [ Enquête::StudentID ; "" ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ Bericht: 'Voer uw student-ID-nummer in."  ; Enquête::StudentID ]
If [ IsStudentIDValid ( Enquête::StudentID ) ]
     Sessie-ID instellen [ Enquête::StudentID ]
Else
     Aangepast dialoogvenster tonen [ "Een geldig student-ID is vereist." ]
           Script afsluiten [ Resultaat: "Er is geen geldig student-ID ingevoerd." ]