Samengebruik instellen

Verleent of ontzegt de netwerktoegang tot een bestand.

Opties

• Met Aan staat u netwerktoegang via FileMaker-netwerksamengebruik toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Alle gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.

• Met Aan (verborgen) staat u netwerktoegang toe zonder dat de naam van de gedeelde database verschijnt in het dialoogvenster ‘Hosts’. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u de opties Alle gebruikers en Niet weergeven in bestandslijst van host selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.

• Met Uit staat u geen netwerktoegang toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Geen gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nee
FileMaker WebDirect Nee
FileMaker Server Nee
FileMaker Cloud Nee
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Nee

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Een gedeelde database (voor meerdere gebruikers) is een bestand dat beschikbaar is voor gebruikers in een netwerk. Raadpleeg Bestanden delen in een netwerk.

Voorbeeld 1

Met dit voorbeeldscript zorgt u ervoor dat een database bij opening een host heeft. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.

Kopiëren
Aangepast dialoogvenster tonen ["Dit bestand beschikbaar maken op het netwerk?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
    Samengebruik instellen [Aan]
End If

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript schakelt netwerksamengebruik in als dit is uitgeschakeld.

Kopiëren
If [Get (StatusSamengebruik) = 0]
    Samengebruik instellen [Aan]