Type van touch-toetsenbord wijzigen

U kunt het toetsenbord zodanig configureren dat het volgens veldtype wordt weergegeven om u te helpen snel waarden in te voeren.

Zo wijzigt u het type van het touch-toetsenbord:

1. Selecteer in de lay-outmodus een tekst-, getal-, datum-, tijd- of tijdstempelveld.
  2. Klik in het infovenster op het tabblad Gegevens Gegevens.
  3. Selecteer in het onderdeel Werking de optie Type touch-toetsenbord. Vervolgens:
  4. Kies

Om dit toetsenbord te gebruiken

Systeemstandaard

Toetsenbord met cijfers en interpunctietekens voor datum-, tijd- en tijdstempelvelden en het standaardtoetsenbord voor tekst- en getalvelden.

Standaard voor gegevenstype

Numeriek toetsenbord met 10 toetsen voor getalvelden, een standaardtoetsenbord voor tekstvelden en het toetsenbord met cijfers en interpunctietekens voor datum-, tijd- en tijdstempelvelden.

ASCII

Standaard ASCII-toetsenbord

URL

Standaard URL-toetsenbord

E-mail

Standaard e-mailtoetsenbord

Numeriek toetsenblok (10 toetsen)

Aangepast toetsenbord met 10 toetsen (net als bij rekenmachine)

Numeriek toetsenblok

iPhone: Standaard numeriek toetsenbord van iOS

iPad: Aangepast numeriek toetsenbord dat overeenstemt met het numeriek iPhone-toetsenbord

Getallen en interpunctie

Standaardtoetsenbord met cijfers en interpunctietekens

Telefoon

Aangepast toetsenbord met vaak gebruikte symbolen in telefoonnummers