Opties opgeven voor de Developer-hulpprogramma's

Opmerking  In dit onderdeel worden functies beschreven die beschikbaar zijn als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

Gebruik de Developer-hulpprogramma's om een reeks databasebestanden aan te passen.

Zo past u uw databasebestanden aan:

1. Sluit alle databasebestanden die u wilt aanpassen.

2. Kies Gereedschappen > Developer-hulpprogramma's.

3. Als u de Developer-hulpprogramma's al eerder op dezelfde database hebt gebruikt en uw instellingen hebt opgeslagen, klikt u op Instellingen laden.

4. Klik op Toevoegen om de bestanden te zoeken die u wilt aanpassen.

5. Als u meerdere bestanden toevoegt, dubbelklikt u op een bestand in de lijst om het primaire bestand op te geven.

6. Selecteer de benodigde instellingen voor Developer-hulpprogramma's. Raadpleeg Developer-hulpprogramma's gebruiken.

7. Bij Oplossingsopties klikt u op Opgeven.

8. Selecteer in het dialoogvenster Oplossingsopties opgeven een of meer opties.

9. Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

Elke vorm van beheertoegang tot uw oplossing permanent verbieden

Selecteer Beheertoegang permanent uit bestanden verwijderen.

Belangrijk  Nadat de beheertoegang tot de aangepaste oplossing eenmaal is verwijderd, kan deze niet meer worden hersteld.

Raadpleeg De beheertoegang tot databases verwijderen.

Accounts zonder volledige toegangsprivileges dwingen om uw oplossing in de kioskmodus te openen

Selecteer Kioskmodus inschakelen voor niet-beheeraccounts.

Raadpleeg Databases in de modus Kiosk weergeven.

De FileMaker-extensie toevoegen aan de bestandsnamen van databasebestanden

Selecteer Databases moeten een FileMaker-bestandsextensie hebben.

Een logbestand maken voor de registratie van geconstateerde fouten tijdens de verwerking

Selecteer Foutenlogbestand maken voor eventuele verwerkingsfouten.

Geef een locatie en bestandsnaam op voor het foutenlogbestand.

Opmerkingen

• Als u geen bestandsnaam en locatie voor het foutenlogbestand opgeeft, wordt het in de projectmap opgeslagen met de naam Logbestand.txt.

• Als tijdens de verwerking van de opties een fout optreedt, wordt die fout in het foutenlogbestand geregistreerd. Een geconstateerde fout kan ook door middel van een foutbericht worden aangegeven.

Codeer databasebestanden of codeer deze opnieuw

Selecteer Databasecodering inschakelen (of bestanden opnieuw coderen).

Raadpleeg Databasebestanden coderen en decoderen.

Databasebestanden decoderen

Selecteer Databasecodering verwijderen.

Raadpleeg Databasebestanden coderen en decoderen.

10. Klik op OK.

11. Als u het proces snel wilt herhalen, klikt u op Instellingen opslaan en kiest u een map en locatie voor uw instellingenbestand. Raadpleeg Instellingen opslaan voor de Developer-hulpprogramma's.

12. Klik op Maken.