Gegevensbestand maken

Maakt een leeg, gesloten gegevensbestand, opent het vervolgens met de scriptstap Gegevensbestand openen en schrijft er gegevens naar met de scriptstap Naar gegevensbestand schrijven.

Opties

• Bestand opgeven is het pad voor het gegevensbestand dat moet worden gemaakt. Raadpleeg Bestandspaden maken.
  • Met Mappen maken geeft u aan of er nieuwe mappen moeten worden gemaakt als deze niet voorkomen in het opgegeven pad.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nee
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

18.0

Opmerkingen

Voorbeeld 1

Dit voorbeeld maakt een leeg gegevensbestand met de naam data.txt als het pad al bestaat.

Kopiƫren
Gegevensbestand maken [ "gegevens.txt" ; Mappen maken: Uit ]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript controleert of er in de map Documenten een bestand voorkomt met de naam wijziging.log. Als dit niet het geval is, wordt dit bestand gemaakt door het voorbeeld. Als het bestand niet kan worden gemaakt, geeft het script een foutcode weer.

Kopiƫren
Foutafvanging instellen [ Aan ]
Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ $bestaanBestand ]
    Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Bestaat al" ]
    Script afsluiten [ Tekstresultaat: ]
End If
Gegevensbestand maken [ "$bestand" ; Mappen maken: Uit ]
Variabele instellen [ $fout = Get (LaatsteFout) ]
If [ $fout = 0 ]
    Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Gemaakt" ]
Else
    Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Niet gemaakt. Foutcode: " & $fout ]