Utför JavaScript i webbvisaren

Utför en JavaScript-funktion i en webbvisare.

Tillval

• Objektnamn är namnet på webbvisaren. Mer information finns i Namnge objekt. Om det inte har angetts används den aktiva webbvisaren.
  • Funktionsnamn är namnet på JavaScript-funktionen som ska utföras. Namnet är skiftlägeskänsligt.
  • Parametrar är en eller fler icke-obligatoriska textparametrar att skicka till JavaScript-funktionen. Dra parametrarna om du vill ändra ordningen.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Nej
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

19.0

Beskrivning

Det här scriptsteget utför en funktion i JavaScript-kod som läses in av en webbsida i en webbvisare och väntar sedan tills JavaScript-funktionen har slutförts. Eventuella värden som returneras av JavaScript-funktionen ignoreras.

Om du vill köra ett FileMaker-script från JavaScript kan du läsa mer i Använda script med JavaScript i webbvisare.

Kommentarer

• Medan JavaScript-funktionen utförs kan användare inte avbryta åtgärden eller utföra andra åtgärder.
  • Det här scriptsteget ändrar inte vilket layoutobjekt som har fokus. Om du vill flytta fokus till webbvisaren ska du använda Scriptsteget Gå till objekt.
  • Om webbvisaren inte har hunnit läsa in webbsidan när det här scriptsteget utförs, utförs inte JavaScript-funktionen och Funktionen Get ( SenasteFel ) returnerar ett fel. En webbvisare kanske inte har läst in webbsidan eftersom webbvisaren inte har gjorts synlig ännu, den kanske finns i ett stängt flytande fönster, i någon annan än den främsta panelen i en panelkontroll eller inte i det synliga området av en layout.
  • I FileMaker WebDirect:
    • Det här scriptsteget fungerar endast om webbvisarens webbsida har samma ursprung som FileMaker WebDirect-webbsidan. Mer information finns i Använda script med JavaScript i webbvisare.
    • Användaren kan inte klicka på en webbvisare för att flytta fokus till den. Därför måste du ange tillvalet Objektnamn eller först använda Scriptsteget Gå till objekt, annars returnerar det här scriptsteget ett fel.

Exempel 1

Utför JavaScript-funktionen showForm utan parametrar i webbvisaren med namnet Kalender.

Kopiera
Utför JavaScript i webbvisaren [ Objektnamn: "Kalender" ; Funktionsnamn: "showForm" ]

Exempel 2

Varje segment på en knapprad har konfigurerats att köra följande script och skicka olika värden för FileMaker-scriptparametern för att ange ett kommando som en JavaScript-funktion ska utföra. Scriptet anropar funktionen processCommand i webbvisaren med namnet Webbvisare och skickar FileMaker-scriptparametern och dagens datum som parametrar till JavaScript-funktionen.

Kopiera
Utför JavaScript i webbvisaren [ Objektnamn: "Webbvisare" ;
    Funktionsnamn: "processCommand" ;
    Parametrar: Get ( Scriptparameter ), Get ( AktuelltDatum ) ]