Gå till objekt

Flyttar till angivet objekt i aktuell layout.

Tillval

• Objektnamn är det namngivna objekt som du vill göra aktivt i aktuell layout. Mer information finns i Namnge objekt.
  • Repetition (tillval) ger dig möjlighet att välja antal repetitioner som ett fält ska gå till. Annars används standardvärdet 1. Det här alternativet ignoreras om objektet inte är ett fält.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

8.5

Beskrivning

Det här scriptsteget använder ett objektnamn för att identifiera ett objekt. Du måste därför tilldela ett unikt objektnamn till varje objekt i en layout som du vill gå till.

Kommentarer

• Om det här scriptsteget anger ett objekt på en flikpanel eller på en glidpanel som inte ligger längst fram, väljs det angivna objektet och panelen där det ligger flyttas längst fram på panelkontrollen.
  • Om scriptsteget anger ett fält på ett flytande fönster öppnas det flytande fönstret.

Exempel 1

Navigerar till ett textfält med namnet "Förnamn".

Kopiera
Gå till objekt [Objektnamn: "Förnamn"]

Exempel 2

Navigerar mellan olika flikar i en flikkontroll.

Kopiera
If [Fakturor::Status = "Betalda"]
    Gå till objekt [Objektnamn: "Fakturaredovisning Flik"]
Else If [Fakturor::Status = "Obetalda"]
    Gå till objekt [Objektnamn: "Fakturabetalning Flik"]
End If

Exempel 3

Navigerar till fliken "Betalda" eller "Obetalda" i en flikkontroll beroende på värdet för Fakturor::Status.

Kopiera
Gå till layout ["Fakturainformation"]
Gå till objekt [Objektnamn: Fakturor::Status]