Ändra storlek på layoutdelar

1. I Layoutläget klickar du på Markeringsverktyget Markeringsverktyget i statusverktygsfältet.
  2. Gör något av följande:
  • Dra delmarkören eller delgränslinjen (den linjen som markerar delens underkant) tills delen har den önskade höjden.
  • Om du vill behålla höjden på hela layouten när du ändrar storleken på en layoutdel håller du ned Alt-tangenten (Windows) eller när du drar (macOS) delmarkören eller delens gränslinje. (Detta gör att storleken på den efterföljande layoutdelen också ändras.)
  • Om du vill ändra storlek på en viss del markerar du delen genom att klicka på deletiketten. I Granskaren klickar du på fliken Position Position. Ange ett värde för delens gränslinje för höjd eller dess nedre gränslinje i positionsområdet. Mer information finns i Placera objekt i en layout.

Du kan även använda linjaler, stödraster och stödlinjer (välj Visa > Linjaler, Visa > Stödraster > Visa stödraster och Visa > Visa stödlinjer) till att ange storleken på delar. Mer information finns i Använda linjaler och stödraster och Använda stödlinjer och dynamiska guider.