Skydda objekt från ändringar

Du kan förhindra att objekt ändras, flyttas eller raderas från layouten genom att låsa dem.

Så här låser du objekt i en layout:

1. Markera de objekt som du vill låsa i layoutläge.
  2. I Granskaren klickar du på fliken Position Position.
  3. Klicka på Lås Knappen Lås i Ordna och Justera.

Handtagen på de markerade objekten ändras till Låst objekthandtag, vilket visar att objektet är låst.

Så här låser du upp objekt:

• Markera låsta objekt och klicka sedan på Lås upp Knappen Lås upp.

Kommentarer

• När du låser ett fält i layoutläget förhindrar det inte ändringar av informationen i bearbetningsläget. Mer information om hur du skyddar data finns i Hantera säkerhet.
  • När du kopierar eller duplicerar ett låst objekt blir kopian inte låst.
  • Låsning hindrar inte att staplingsordningen ändras. Mer information finns i Ordna objekt.
  • Du kan låsa panelkontroller.
    • Objekt på panelkontroller kan inte låsas såvida du inte låser panelkontrollen.
    • När du låser en glidkontroll kan dess position och utseende inte ändras. Du kan dock fortsätta göra ändringar i dialogrutan Inställning av glidkontroll.
  • När du låser en knapp, en knapprad eller en knapp för flytande fönster, kan du inte ändra dess position eller utseende. Du kan dock göra ändringar i dialogrutorna Knappkonfiguration, Inställning av knapprad eller Inställning av knapp för flytande fönster.
  • Låsta objekt kan inte ställas in för automatisk storleksändring när fönstret ändrar storlek. Mer information finns i Ange alternativ för automatisk storleksändring av layoutobjekt.