Importera data i FileMaker Go

Om du vill slå samman data från en lokal fil på en iOS- eller iPadOS-enhet i en FileMaker Pro-fil med hjälp av FileMaker Go måste du använda scriptsteget Importera poster.

I FileMaker Pro skapar du ett script som använder scriptsteget Importera poster, och som anger källfilen som ska importeras och ställer in mappningen av källfält till målfält. Ditt script kan

• importera från en extern FileMaker Pro-fil till en annan lokal eller extern FileMaker Pro-fil

• importera från en lokal källa (FileMaker Pro eller annat format som stöds) till en lokal eller extern FileMaker Pro-fil.

Se följande exempel och Scriptsteget Importera poster i FileMaker Pro Hjälp.

Exempel 1: Importera från en fjärrbaserad källa (Remote.fmp12) till en lokal fil (Local.fmp12)

I det här exemplet finns filen Local.fmp12 på en iOS- eller iPadOS-enhet och behöver ett script som importerar data från en fjärrbaserad källa (Remote.fmp12). Du måste använda FileMaker Pro för att skapa scriptet i den lokala filen och sedan överföra filen till FileMaker Go. Du kan sedan köra scriptet i FileMaker Go för att importera data från den fjärrbaserade filen.

1. Öppna Local.fmp12 och Remote.fmp12 i FileMaker Pro.

2. Skapa ett script i Local.fmp12. Till exempel:

Kopiera
    Importera poster [ Med dialogruta: Av ; Tabell: Local ; "Remote.fmp12” ; Uppdatera ; Mac Roman ]
  3. Välj Ange datakälla och välj sedan Fil.

4. I dialogrutan Ange fil ska du för Filtyp välja FileMaker Pro-filer. Ange sedan en sökväg till den externa källfilen med hjälp av värdens domännamn eller IP-adress. Till exempel:

fmnet:/minvärd.exempel.com/Remote.fmp12

5. Välj Ange importordning och välj vilka källfält som ska mappas till målfält.

6. Spara scriptet.

7. Stäng Local.fmp12.

8. Överför Local.fmp12 till FileMaker Go.

9. Öppna Local.fmp12 i FileMaker Go och kör scriptet.

Den lokala filen uppdateras med data från den fjärrbaserade filen.

Exempel 2: Importera från en lokal källa (Local.csv) till en fjärrbaserad fil (Remote.fmp12)

I det här exemplet behöver den fjärrbaserade filen (Remote.fmp12) ett script som importerar data från en lokal, kommaseparerad fil (Local.csv). Du behöver använda FileMaker Pro för att skapa scriptet i den fjärrbaserade filen. Använd sedan FileMaker Go för att öppna den värdbaserade fjärrfilen på din iOS- eller iPadOS-enhet och kör scriptet för att importera data från den lokala filen.

1. Överför Local.csv till FileMaker Go.

2. Öppna Remote.fmp12 i FileMaker Pro.

3. Använd Scriptfönstret för att skapa ett script i Remote.fmp12. Till exempel:

Kopiera
    Ange variabel [ $Filsökväg ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "Local.csv" ]
    Importera poster [ Med dialogruta: Av ; Tabell: Local ; "$Filsökväg" ; Lägg till ; Mac Roman ]

där sökvägen till källfilen på enheten är file:$Filsökväg

4. Välj iI scriptsteget Importera poster Ange datakälla och sedan Fil.

5. I dialogrutan Ange fil väljer du Kommaavgränsade värden för Filtyp. Lägg sedan till en annan sökväg i sökvägslistan där FileMaker Pro kan hitta en lokal kopia av Local.csv. Till exempel:

file:$Filsökväg
    file:Local.csv

Med den här andra sökvägen kan FileMaker Pro konfigurera källfälten i scriptsteget Importera poster.

6. Välj Ange importordning.

Om en post i de källdata du importerar innehåller fältnamn (kolumnrubriker) i stället för data klickar du på < eller > tills den post som innehåller fältnamn visas. Välj sedan Använd som fältnamn. Nu kan du välja vilka målfält varje källfält ska importeras till.

7. Spara scriptet.

8. Öppna den värdbaserade filen Remote.fmp12 i FileMaker Go.

9. Kör scriptet från Remote.fmp12 i FileMaker Go.

Den fjärrbaserade filen uppdateras med data från den lokala filen.