Installatiehandleiding voor Claris FileMaker Pro

Welkom bij FileMaker Pro. Hiermee kunt u snel apps op maat maken die naadloos werken op een iPad, iPhone, Windows, Mac en internet.

Over deze handleiding

In deze Installatiehandleiding leest u hoe u FileMaker Pro op uw Windows- of Mac-computer installeert. Tenzij anders aangegeven is de informatie in deze handleiding van toepassing op beide platforms.

Waar vindt u de FileMaker-documentatie?

Voor de meest recente versie van deze handleiding en andere FileMaker-productdocumentatie gaat u naar het Centrum voor productdocumentatie.

Raadpleeg voor meer informatie over nieuwe functies, wijzigingen en opgeloste problemen de releaseopmerkingen voor FileMaker Pro.

Klantenondersteuning, Knowledge Base en Community

• Voor hulp bij het installeren, starten of opnieuw installeren van FileMaker Pro (met uitzondering van gegevensherstel) kiest u in FileMaker Pro voor Help > Service en ondersteuning of gaat u naar Klantenondersteuning.

• Voor tips, technisch advies en meer informatie over FileMaker Pro gaat u naar de Knowledge Base.

• Om vragen te stellen aan andere gebruikers en om advies van hen te krijgen, kiest u in FileMaker Pro voor Help > Claris Community of gaat u naar de Claris Community.

De informatie in de Knowledge Base en de Claris Community is mogelijk niet beschikbaar in alle talen.

Een reservekopie van uw FileMaker Pro-download maken

Maak een reservekopie van de gedownloade FileMaker Pro-software voor het geval dat u de software opnieuw moet installeren. Raadpleeg dit artikel in de Knowledge Base.