JSONGetElementType

Valideert en geeft als resultaat het JSON-gegevenstype voor een element dat is opgegeven door een objectnaam, een array-index of een pad.

Opmaak

JSONGetElementType (json ; SleutelOfIndexOfPad)

Parameters

json - een tekstuitdrukking of een veld dat een JSON-object of een array bevat.

SleutelOfIndexOfPad - een tekstuitdrukking of een veld dat een JSON-objectnaam (sleutel), een array-index of een pad opgeeft. Raadpleeg Werken met de JSON-functies.

Resulterend gegevenstype

tekst, getal

Afkomstig uit versie

19.5.1

Beschrijving

Als de JSON-waarde op SleutelOfIndexOfPad geldig is, retourneert deze functie het gegevenstype van die waarde als een getal; anders wordt een fouttekstbericht geretourneerd. De gegevenstypenummers hebben ook benoemde waarden van JSONString, JSONNumber, JSONObject, JSONArray, JSONBoolean en JSONNull. De waarde van het JSONRaw-gegevenstype wordt nooit geretourneerd. Zie JSONSetElement voor meer informatie over deze gegevenstypen.

Voorbeeld 1

Valideert dat de tekst een geldig JSON-object is.

(JSONGetElementType ( "{ \"a\" : 11 }"; "" ) = JSONObject) retourneert 1 (waar) als een getal.

(JSONGetElementType ( "{ a : 11 }"; "" ) = JSONObject) retourneert 0 (onwaar) als een getal.

Voorbeeld 2

Retourneert het type van een specifiek JSON-element.

JSONGetElementType ( "{ \"a\" : 11 , \"b\" : false }"; "b" ) retourneert 5 (JSONBoolean) als een getal.

Voorbeeld 3

Controleert JSON-gegevens op een elementtype dat ongeldig is.

JSONGetElementType ( "[100, 200]"; "3" ) retourneert "? Onjuiste sleutel, index of pad" als een tekenreeks.