Tabeldefinities, velddefinities en gegevens verwijderen

Wanneer u in het dialoogvenster Database beheren een tabel of veld verwijdert, wordt de tabel- of velddefinitie permanent en onherroepelijk verwijderd, alsook de gegevens in die tabel of dat veld.

Belangrijk  Voordat u een veld of tabel verwijdert, moet u controleren of u de gegevens erin niet nodig hebt.

Zo verwijdert u tabeldefinities:

1. Kies Bestand > Beheren > Database.
  2. Klik op het tabblad Tabellen.
  3. Op het tabblad Tabellen selecteert u een of meer tabellen die u wilt verwijderen en klikt u daarna op Verwijderen.
    • Klik op Ook vermeldingen van deze tabellen in de grafiek verwijderen om alle tabellen die op deze gegevenstabel gebaseerd zijn uit de relatiegrafiek te verwijderen.
    • Klik op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.
    • Klik op Annuleren als u de tabel ongewijzigd wilt laten.
  4. Klik op Gereed.

Zo verwijdert u een velddefinitie:

1. Kies Bestand > Beheren > Database.
  2. Klik op het tabblad Velden.
  3. Als uw database meerdere tabellen bevat, selecteert u de gewenste tabel in de lijst Tabel.
  4. Op het tabblad Velden selecteert u een of meer velden die u wilt verwijderen en klikt u daarna op Verwijderen.
    • Klik op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.
    • Klik op Annuleren als u het veld ongewijzigd wilt laten.
  5. Klik op Gereed.

Opmerkingen

• Wanneer u een tabel verwijdert, verwijdert u alle records en velddefinities die aan deze tabel zijn gekoppeld.
  • U kunt een veld verwijderen uit een lay-out zonder de velddefinitie te verwijderen.
  • Als u een veld verwijdert waarnaar wordt verwezen in een berekeningveld, resuméveld, berekening in een script of relatie die is gedefinieerd in hetzelfde bestand, ziet u een waarschuwing. Als de verwijzing naar het veld zich in een gerelateerde bestand bevindt, wordt <Veld ontbreekt> of <Onbekend> in het gerelateerde bestand weergegeven in plaats van een waarschuwing.
  • U kunt geen velddefinities in een ODBC-gegevensbron maken, wijzigen of verwijderen.
  • Als u een bericht ziet met de melding dat u een veld niet kunt verwijderen, kunt u het volgende doen:
    • het berekeningveld, het resuméveld, het script of de relatie wijzigen zodat deze niet het veld bevatten dat u wilt verwijderen.
    • het berekeningveld, het resuméveld, het script of de relatie verwijderen.
  • Als u een veld uit een gerelateerd bestand in een lay-out plaatst en daarna de velddefinitie uit het gerelateerde bestand verwijdert, wordt het verwijderde veld in de lay-out vervangen door een plaatsvervanger. De plaatsvervanger bevat de tekst <Veld ontbreekt>.