ConvertFromFileMakerPath

Converteert een pad in FileMaker-indeling naar een standaardindeling.

Opmaak

ConvertFromFileMakerPath (filemakerPad ; indeling)

Parameters

filemakerPad - een tekstuitdrukking of tekstveld met een pad in de FileMaker-indeling.

indeling - een numerieke waarde die de standaardindeling aangeeft waarin het pad moet worden geretourneerd (zie hieronder).

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.0

Beschrijving

Clients en hosts van FileMaker maken intern gebruik van paden in de indelingen die worden weergegeven in Bestandspaden maken om externe bestanden of FileMaker-gegevensbronnen op te geven. Voordat u deze FileMaker-paden kunt gebruiken met externe systemen, moet u een FileMaker-pad converteren naar een standaardindeling die door het externe systeem wordt ondersteund.

Gebruik de parameter indeling om een van de volgende standaardpadindelingen op te geven.

Indeling parameter1

Voor paden gebruikt door

Standaardindeling

PosixPath (1)

POSIX-besturingssystemen (gebaseerd op Unix), zoals macOS, iOS, iPadOS en Linux

/directory/bestandsnaam

WinPath (2)

Windows-besturingssystemen

station:\directory\bestandsnaam, waarbij station de stationsaanduiding is

URLPath (3)

Op internet gebaseerde systemen, bijvoorbeeld REST API's en de Invoegen vanuit URL scriptstap

file:///directory/bestandsnaam, als het een pad naar een lokaal bestand is

FileMaker Pro: fmp://host.domein/directory/bestandsnaam, voor een FileMaker-netwerkpad, dat begint met fmnet:/

1. U kunt de opmaak specificeren met behulp van de benoemde constante of de numerieke waarde die tussen haakjes wordt weergegeven, bijvoorbeeld WinPath of 2, zonder aanhalingstekens.

Het FileMaker-pad van een gehost FileMaker Pro-bestand kan alleen worden geconverteerd naar een URL-pad dat het schema fmp gebruikt. Wanneer een FileMaker-pad niet kan worden geconverteerd naar de opgegeven indeling, retourneert deze functie "?".

Opmerkingen

• FileMaker-paden waarin prefixen worden gebruikt die beginnen met file, image of movie en die eindigen op win, mac of linux worden op dezelfde manier geconverteerd als het prefix file. Raadpleeg Over prefixen van paden.

Voorbeeld 1

Voor filemakerPad

Retourneert voor indeling

file:/Macintosh HD/etc/hosts

Volledige pad naar een lokaal bestand op het root-volume van een POSIX-systeem

URLPath: bestand:///etc/hosts

PosixPath: /etc/hosts

WinPath: ?

file:/Clients/contacts.txt

Volledige pad naar een lokaal bestand op een ander volume dan het root-volume van een POSIX-systeem

URLPath: file:///Volumes/Clients/contacts.txt

PosixPath: /Volumes/Clients/contacts.txt

WinPath: ?

file:/C:/Gebruikers/John Smith/Documenten/test.xlsx

Volledige pad naar een lokaal bestand in Windows

URLPath: bestand:///C:/Gebruikers/John%20Smith/Documenten/test.xlsx

PosixPath: ?

WinPath: C:\Gebruikers\John Smith\Documenten\test.xlsx

bestand://computernaam/Documenten/test.xlsx

Volledige pad naar een bestand op een externe Windows-computer

URLPath: bestand://computernaam/Documenten/test.xlsx

PosixPath: ?

WinPath: \\computernaam\Documenten\test.xlsx

fmnet:/fmhost.voorbeeld.com/Mijn clients.fmp12

Volledige pad naar een gehost FileMaker Pro-bestand

URLPath: fmp://fmhost.voorbeeld.com/Mijn%20clients.fmp12

PosixPath: ?

WinPath: ?

file:dir1/dir2/file.fmp12

Een pad relatief ten opzichte van het huidige FileMaker Pro-bestand

URLPath: ?

PosixPath: dir1/dir2/file.fmp12

WinPath: dir1\dir2\file.fmp12

Voorbeeld 2

ConvertFromFileMakerPath ("file:Import/Verkopen.xlsx" ; PosixPath) retourneert Import/Verkopen.xlsx.

Voorbeeld 3

Voor een veld Tabel::Bestandsnaam dat "contacts.txt" bevat, wordt file:///Gebruikers/Gebruikersnaam/Documenten/contacts.txt geretourneerd (het pad van dit bestand in de map Documenten van de huidige gebruiker in URL-indeling).

Kopiƫren
ConvertFromFileMakerPath (
         "file:" & Get ( Documentpad) & Tabel::Bestandsnaam ; 3