Records op categorie sorteren (wizard Lay-out/rapport maken)
In dit venster van de wizard Lay-out/rapport maken selecteert u de splitsvelden waarop u uw rapport wilt categoriseren. Wanneer u bijvoorbeeld verkoopgegevens wilt groeperen op regio, kiest u het veld Regio.
In de lijst Rapportcategorieën wordt de hiërarchie (het nestniveau) van de categorieën bepaald door de volgorde van de splitsvelden. Dus als u de verkoopgegevens eerst wilt groeperen op regio en vervolgens op stad, kiest u eerst het veld Regio en vervolgens het veld Stad.

Dubbelklik op de gewenste velden in de lijst Rapportvelden in de volgorde waarin u ze in de hiërarchie wilt gebruiken. (U kunt ook een of meer velden selecteren en op Verplaatsen klikken.)
Opmerking  Alleen de velden die u in het vorige venster hebt gekozen, zijn beschikbaar. Als u nog een veld wilt toevoegen, klikt u op Terug. De wizard slaat uw keuzen in deze en alle voorgaande vensters op.
Schakel in de lijst Rapportcategorieën de selectievakjes in van de splitsvelden die u wilt weergeven in het hoofdgedeelte van het rapport.
Schakel in de lijst Rapportcategorieën de selectievakjes naast de velden die u niet wilt laten weergeven in het hoofdgedeelte van het rapport uit.
Opmerking  Gegevens in het rapport worden gegroepeerd op alle velden die u opneemt in de lijst Rapportcategorieën, maar niet-geselecteerde velden worden niet in het rapport weergegeven.
Dubbelklik in de lijst Rapportcategorieën op het veld dat u wilt verwijderen. (U kunt ook een of meer velden selecteren en op Wissen klikken.)
In Rapportcategorieën sleept u de dubbele pijl naast de veldnaam (Windows) of sleept u de veldnaam (OS X) naar de nieuwe positie.
Wanneer u in Rapportcategorieën het aantal splitsvelden wijzigt, wordt dit weergegeven in de afbeelding aan de rechterzijde. De wizard geeft de geselecteerde splitsvelden in blauwtinten weer om u te helpen bij de keuze van de juiste hiërarchie.
FileMaker Pro sorteert automatisch uw rapport op de velden die u kiest voor rapportcategorieën. (Ze zijn op voorhand geselecteerd in het venster Records sorteren dat hierna verschijnt.)
Opmerkingen en tips
Verwante onderwerpen
Een lay-out maken