Envelopinhoud opgeven (wizard Lay-out/rapport maken)
In dit venster van de wizard Lay-out/rapport maken plaatst u de velden en tekst die u op elke envelop wilt afdrukken.

Dubbelklik op de gewenste velden in de lijst Beschikbare velden in de volgorde waarin u ze wilt weergeven. (U kunt ook één of meer velden selecteren en op Veld toevoegen klikken.)
Klik in Envelopinhoud om de invoegpositie te plaatsen vóór het veld dat u wilt verplaatsen (vóór de punthaken <<). Druk vervolgens op Enter (Windows) of Return (OS X).
Klik in Envelopinhoud op de plaats waar u de tekst of interpunctie wilt invoegen en typ daarna de gewenste tekst of interpunctie.
Selecteer in Envelopinhoud de veldnaam en de scheidingstekens (<< en>>) en druk op Backspace (Windows) of Delete (OS X).
Klik op Alles wissen.
Belangrijk  In FileMaker Pro worden velden in een lay-out Enveloppen opgemaakt als samenvoegvelden. Samenvoegvelden staan tussen dubbele punthaken (<< en >>). Selecteer deze punthaken samen met de veldnaam als u een veldnaam in de lay-out verplaatst of verwijdert. Voeg geen interpunctie of andere tekst in binnen de punthaken, tenzij deze deel uitmaakt van de veldnaam.
Opmerkingen en tips
Verwante onderwerpen
Een lay-out maken
Enveloppen afdrukken