Använda en FileMaker Pro-databas som en datakälla

När du är värd för en FileMaker Pro-databas som en ODBC- eller JDBC-datakälla kan FileMaker-data delas med ODBC- eller JDBC-kompatibla program. Programmen ansluter till FileMaker-datakällan via FileMaker-klientdrivrutinerna, skapar och kör SQL-frågorna med ODBC eller JDBC, och bearbetar de data som hämtas från FileMaker Pro-databaslösningen. Databaslösningar i FileMaker Pro kan ha antingen FileMaker Pro eller Claris FileMaker Server som värd.

I Claris FileMaker Guide för ODBC och JDBC finns utförlig information om hur du kan använda FileMaker-programvara som en datakälla för ODBC- och JDBC-program.

FileMakers ODBC- och JDBC-klientdrivrutiner stöder alla SQL-satser som beskrivs i denna referens.

Standarder som stöds

• ODBC-drivrutinen stöder ODBC 3.0 nivå 1.

• JDBC-klienten ger delvis stöd för specifikationen JDBC 3.0.

• ODBC- och JDBC-klientdrivrutinerna stöder båda grunderna i SQL-92 och vissa högre funktioner i SQL-92.

Stöd för Unicode-tecken

ODBC- och JDBC-klientdrivrutinerna stöder Unicode API. Om du däremot skapar ett eget program som använder klientdrivrutinerna, bör du använda ASCII för fältnamn, tabellnamn och filnamn (när något annat än ett Unicode-frågeverktyg eller -program används).

Obs!  Använd SQL_C_WCHAR om du vill infoga och hämta Unicode-data.