Uppdatera data mellan FileMaker - och Claris Studio-datakällor

Att verkställa data i en Claris Studio-datakälla fungerar i stort sett på samma sätt som att verkställa data i en FileMaker Pro-tabell. FileMaker-klienter sparar till exempel ändringar av Claris Studio-data när du lämnar ett fält eller flyttar till en annan post. Mer information finns i Verkställa information i poster. Eftersom Claris Studio-informationen styrs av ett annat program och kan användas interaktivt av användare i Claris Studio, finns det vissa åtgärder du kan vidta för att försäkra dig om att du har tillgång till den senaste informationen i poster och det senaste tabellschemat.

Så här visar du den senaste informationen från en Claris Studio-datakälla:

1. Öppna filen med länken till din Claris Studio-datakälla.

2. Välj Poster > Uppdatera fönster i bearbetningsläge.

Aktuella data, inklusive data som har angetts av användare utanför FileMaker-klienter, visas. Du kan dessutom tömma det interna cache-minnet med Scriptsteget Uppdatera fönster.

För Claris Studio-data använder FileMaker-klienter "optimistisk låsning" för att kontrollera datainmatningen. FileMaker-klienter uppdaterar inte automatiskt data när du börjar ange data i en Claris Studio-post eller när du gör en sökning på Claris Studio-data.

Så här synkroniserar du fältschemat mellan en FileMaker- och en Claris Studio-datakälla:

1. Om du inte redan är inloggad med Claris-ID väljer du Arkiv > Logga in med Claris-ID och loggar in.

2. Välj menyn Arkiv > Hantera > Databas.

3. Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.

4. Välj den tabell du vill arbeta med i listan Tabell.

FileMaker Pro visar fält från Claris Studio-tabellen. Fältnamnen visas i kursiv stil.

Om du inte ser den tabell du vill åt från Claris Studio-datakällan behöver du först lägga till den. Mer information finns i Ansluta till externa datakällor.

5. Klicka på Synka.

FileMaker Pro uppdaterar schemat mellan Claris Studio-datakällan och "skuggtabellen". Du har inte ändrat fältschemat i datakällan. Du har bara uppdaterat tabellschemat i FileMaker Pro med nya eller saknade fält. Om du t.ex. tar bort ett fält från en Claris Studio-tabell i relationsdiagrammet visas fältet från Claris Studio-datakällan igen när du klickar på Synka igen.

Kommentarer

• Följande fel kan visas.

• Detta felmeddelande

Visas när

<Ingen behörighet>

Ett fält tas bort från Claris Studio-tabellen. Det här felet visas i fältobjektet.