Utforma enligt systemet

Ställer in format till antingen de som lagras i filen eller de aktuella systemformaten.

Tillval

• innebär att systeminställningarna används.
  • Av innebär att filinställningarna används.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Nej
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Varje FileMaker Pro-databasfil lagrar datum, tid och talformat för den dator som databasen skapades på. Dessa lokala inställningar kan skilja sig från systeminställningarna på din dator.

När du använder de aktuella systeminställningarna ändras inte formatet som har sparats i filen, utan du skriver helt enkelt in och visar data med de utformningar du är van vid. Om en databas till exempel skapas i Australien, där datum vanligtvis skrivs i formatet dag-månad-år, och du öppnar den i Sverige där datum skrivs i formatet år-månad-dag, visas ett varningsmeddelande om att systeminställningarna är annorlunda.

Ett startscript som använder scriptsteget Utforma enligt systemet kan användas för att styra hur datum, tid och numerisk utformning i filer hanteras i FileMaker Pro när systeminställningarna skiljer sig från filinställningarna.

Exempel 1

Kontrollerar systemspråket innan systemformat används. Startat av scripttriggern VidFörstaFönsterÖppna.

Kopiera
If [Get ( Systemspråk ) = "Japanese"]
    Utforma enligt systemet [På]