Ange sessionsidentifierare

Anger en identifierare för användarens aktuella session.

Tillval

• Ange sessionsidentifieraren som text eller en beräkning vars resultat är text.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

19.4.1

Beskrivning

Som standard har sessionsidentifieraren samma värde som returneras av Funktionen Get ( Användarnamn ). Du kan använda detta scriptsteg för att ändra sessionsidentifieraren så att den ger ytterligare information till administratörer. För varje FileMaker-klient som är ansluten till en viss värd finns bara ett värde för sessionsidentifieraren. Det här värdet fortsätter gälla tills Ange sessionsidentifierare utförs igen i en anpassad app på samma värd som öppnats av samma klient i samma session, eller tills sessionen avslutas.

Sessionsidentifieraren är tillgänglig för administratörer på följande sätt:

• I FileMaker Server Admin Console visas sessionsidentifieraren på sidan Databaser.

• Åtkomstloggen för FileMaker Server inkluderar en post som visar när detta scriptsteg ändrade sessionsidentifieraren från ett värde till ett annat.

• FileMaker Admin API returnerar sessionsidentifieraren som userName-värdet som använder List Clients-anropet på FileMaker Server och FileMaker Cloud.

Mer information finns i FileMaker Server Hjälp och Guide till FileMaker Admin API.

Bästa praxis

• Om varje användare loggar in med ett unikt konto kan du identifiera dem utifrån deras kontonamn. I så fall finns det kanske inte anledning att använda Ange sessionsidentifierare.

• Om flera användare loggar in med samma konto eller använder gästkontot kan de inte identifieras med hjälp av användarnamn. Om du kan identifiera dessa användare med en alternativ metod kan du använda Ange sessionsidentifierare för att göra användarnas identifierare tillgängliga för administratörer på de sätt som beskrivs ovan.

• Utför Ange sessionsidentifierare i ett startscript (ett script som aktiveras av scripttriggern VidFörstaFönsterÖppna) så att sessionsidentifieraren anges när sessionen påbörjas.

• Om du har mer än en anpassad app på en värd använder du samma metod för att fastställa sessionsidentifieraren i varje apps startscript. Annars kan identifieraren ändras när samma användare öppnar olika appar.

• Om din app innehåller ett script som låter användare logga ut och sedan in igen som en annan användare (till exempel med Scriptsteget Logga in igen) kan ditt script även behöva utföra Ange sessionsidentifierare för att uppdatera sessionsidentifieraren.

Kommentarer

• Detta scriptsteg ändrar inte värdet som returneras av Funktionen Get ( Användarnamn ).

• Om den aktuella appen är en lokal fil utför detta scriptsteg inte någonting.

Exempel 1

Med en studentenkät ombeds användaren att ange sitt student-ID. Då används en anpassad funktion (IsStudentIDValid) för att kontrollera att student-ID:t är giltigt och sessionsidentifieraren anges sedan som student-ID:t.

Kopiera
Ange fält [ Survey::StudentID ; "" ]
Visa anpassad dialogruta [ Meddelande: "Ange ditt student-ID." ; Survey::StudentID ]
If [ IsStudentIDValid ( Survey::StudentID ) ]
    Ange sessionsidentifierare [ Survey::StudentID ]
Else
    Visa anpassad dialogruta [ "Ett giltigt student-ID krävs." ]
    Avsluta script [ Result: "Ett giltigt student-ID angavs inte." ]