Ange animering för layoutobjekt

Aktiverar eller inaktiverar animeringar medan ett script körs.

Tillval

• aktiverar animeringar medan ett script körs.
  • Av inaktiverar animeringar medan ett script körs.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

13.0

Beskrivning

Om du aktiverar animeringar krävs det längre tid för att köra ett script. Om du inaktiverar animeringar åsidosätts eventuella animeringsinställningar för andra scriptsteg. Det här scriptsteget påverkar alla scriptinitierade animeringar i alla fönster.

Obs!  Alternativet Ange animering för layoutobjekt returnerar inget fel när det körs i en FileMaker-produkt som saknar stöd för animeringar.

Exempel 1

När ett script körs är animeringar normalt sett inaktiverade. Om ett script gör att en glidkontroll växlar mellan paneler får användarna ingen återkoppling i animeringsform. Om du vill uppmärksamma övergången från panel till panel kan du använda Ange animering för layoutobjekt [På] för att aktivera animering innan du växlar mellan paneler med hjälp av Scriptsteget Gå till objekt.

Kopiera
Ange animering för layoutobjekt [På]
Gå till objekt [Objektnamn: "Panel 1"]
Paus/fortsätt script [Varaktighet (sekunder): .5]
Gå till objekt [Objektnamn: "Panel 2"]
Paus/fortsätt script [Varaktighet (sekunder): .5]
Gå till objekt [Objektnamn: "Panel 3"]