Spara inställningar för Developer-verktygen

Obs!  Funktionen är tillgänglig när den allmänna inställningen Använd avancerade verktyg är vald. Mer information finns i Använda avancerade verktyg.

När du skapar en anpassad filuppsättning i FileMaker Pro kan du spara de inställningar du anger i dialogrutan Developer-verktyg och återanvända dem. Inställningarna innehåller en lista med filer som ska ändras.

Så här sparar du en inställningsfil:

1. Stäng alla databasfiler du ska anpassa.
  2. Välj Verktyg-menyn > Developer-verktyg.
  3. Klicka på Lägg till för att hitta filerna som du vill anpassa.
  4. Om du lägger till flera filer dubbelklickar du på en fil i listan för att ange den primära filen.
  5. Välj Developer-verktyg-inställningar efter behov. Mer information finns i Använda Developer-verktygen.
  6. Vid Ange lösningstillval klickar du på Ange och väljer alternativ efter behov. Mer information finns i Ange alternativ för Developer-verktygen.
  7. Klicka på Spara inställningar.
  8. Välj en plats och ett filnamn på inställningsfilen.
  9. Klicka på Spara.

Tillägget .sav läggs automatiskt till och bör inte ändras.