RangeBeacons

Returnerar en lista över iBeacons och deras närhet till en iOS- eller iPadOS-enhet.

Format

RangeBeacons ( UUID {; tidsgräns; större; mindre } )

Parametrar

UUID – unik identitetsbeteckning för iBeacons att söka efter. UUID:t identifierar en eller flera iBeacons som en specifik typ eller från en viss organisation. iBeacons för alla avdelningar i ett varuhus kan exempelvis dela samma UUID.

tidsgräns – antalet sekunder som funktionen ska vänta innan ett svar returneras. Om tidsgräns inte anges returnerar funktionen ett värde efter fem sekunder.

större – värdet som identifierar en grupp av iBeacons. Till exempel kan alla iBeacons på en viss avdelning i ett varuhus dela samma överordnade värde.

mindre – värdet som identifierar specifika iBeacons i en grupp av iBeacons. Exempelvis kan alla iBeacons i leksaksavdelningen på en viss avdelning i ett varuhus dela samma underordnade värde.

Parametrar inom klamrar {} är valfria.

Returnerad datatyp

Text

Ursprungsversion

15.0

Beskrivning

FileMaker Go returnerar:

UUID – unik identitetsbeteckning för varje identifierad iBeacon.

större – värdet som identifierar en grupp av iBeacons.

mindre – värdet som identifierar specifika iBeacons i en grupp av iBeacons.

närhet – ett värde som anger den relativa närheten till en iBeacon. Returnerar följande:

• 0 (Okänd) Närheten till iBeacon kunde inte bestämmas.
  • 1 (Intill) iBeacon är mycket nära enheten.
  • 2 (Nära) iBeacon är relativt nära enheten.
  • 3 (Långt bort) iBeacon är långt från enheten.

noggrannhet – närhetsvärdets noggrannhet, mätt i meter från iBeacon. Detta värde hjälper dig att skilja mellan iBeacons som har samma närhetsvärde. Ett negativt värde betyder att noggrannheten inte kunde bestämmas.

rssi – signalstyrkan från iBeacons, mätt i decibel.

Kommentarer

• Om inga iBeacons överensstämmer med villkoret, returnerar den här funktionen en tom sträng.
  • Om inställningen för Platstjänster är avstängd, returnerar den här funktionen en tom sträng.
  • Om sökningen är ogiltig returnerar funktionen ett frågetecken (?).

Exempel 1

RangeBeacons( "D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C" ) returnerar information om alla närliggande iBeacons med angivet UUID:

D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 10, 1, 0, -1.00, 0
D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 5, 1, 3, 14.68, -79
D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 5, 2, 3, 18.96, -81

Exempel 2

RangeBeacons( "D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C"; 30 ) returnerar resultatet efter 30 sekunder.

Exempel 3

RangeBeacons("D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C"; 20; 10; 1) returnerar information om iBeacons med angivet UUID med ett värde för större på 10 och ett värde för mindre på 1. Den returnerar resultatet efter 20 sekunder.