Arbeta med plugin-program

Ett plugin-program är en programvara som utökar funktionerna i FileMaker Pro och FileMaker Server. Plugin-program kan vara tillgängliga från fristående programutvecklingsföretag eller utvecklings- och IT-avdelningar inom din egen organisation.

Ett plugin-program kan implementera funktioner som du kommer åt genom att använda externa funktioner, externa scriptssteg eller både och. Mer information finns i dokumentationen till plugin-programmet.

I detta avsnitt beskrivs hur du:

• skapar plugin-program och gör dem tillgängliga för användare

• installerar plugin-program i filer för anpassade appar

• konfigurerar filer för anpassade appar så att de kontrollerar plugin-programmens versionsinformation och automatiskt uppdaterar plugin-program om det behövs