Installera Plug-In

Installerar eller uppdaterar en plugin-fil från ett containerfält till din dator.

Tillval

Ange målfält anger containerfältet med plugin-programmet som du vill installera eller uppdatera. Om inget fält angetts installerar FileMaker Pro plugin-programmet i det aktuella containerfältet i den aktiva tabellen.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nej
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

12.0

Beskrivning

Du måste infoga plugin-programmet i ett containerfält innan du kan installera eller uppdatera plugin-programmet. Mer information finns i Infoga fil eller Installera plugin-program.

Endast plugin-filer för FileMaker kan installeras. Om en fil som inte tillhör ett plugin-program finns i målfältet eller i det aktiva containerfältet sker inga åtgärder när scriptet körs. Plugin-filtillägget måste vara .fmx64 (Windows), .fmplugin (macOS) eller .fmx (Linux).

Komprimerade plugin-filer i zip-format eller plugin-filer i tar-format kan inte installeras.

Du kan använda funktionen Get ( InstalleradeFMPlugin ) om du vill identifiera namn, version och aktiveringsstatus för installerade plugin-program. Funktionen kan hjälpa dig kontrollera om ett installerat plugin-program är nyare eller äldre än det plugin-program som krävs för lösningsfilen. Mer information finns i Get ( InstalleradeFMPlugin ) och Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON ).

Plugin-program måste aktiveras i inställningar för plugin-program för att FileMaker Pro ska känna igen dem. Om scriptsteget Installera Plug-In installerar en plugin-uppdatering men plugin-programmet är inaktiverat i inställningarna för plugin-program, installerar FileMaker Pro uppdateringen men aktiverar inte plugin-programmet. Mer information finns i Ange inställningar för plugin-program.

För filer med FileMaker Server som värd måste serveradministratören tillåta scriptsteget Installera Plug-In i Admin Console. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.

Kommentarer

• Systemadministratören kan använda registreringsfilen under installation på flera datorer för att inaktivera plugin-program och förhindra plugin-uppdateringar från att installeras i FileMaker Pro. Mer information finns i Guiden för nätverksinstallation av FileMaker Pro.

• Det här scriptsteget stöds inte för script på serversidan som utförs av en FileMaker Cloud-värd.

Exempel 1

Installerar pluginprogrammet Video.

Kopiera
Visa anpassad dialogruta ["Vill du installera den senaste versionen av plugin-programmet Video?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
     Installera Plug-In[Plugins::Video]
End If

Exempel 2

Installerar ett plugin från lämpligt containerfält baserat på operativsystemet och maskinvaruarkitekturen i det system där scriptet körs.

Kopiera
Ange variabel [ $plugin_json ; Värde: Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON ) ]
Ange variabel [ $ark ; Värde: JSONGetElement ( $plugin_json ; "environment.architecture" ) ]
Ange variabel [ $plattform ; Värde: GetAsNumber ( JSONGetElement ( $plugin_json ; "environment.platform" ) ) ]

# macOS
If [ $plattform = 1 ]
    If [ $ark = "arm64" ]
        # Apple Silicon
        Installera Plug-In [ Plugin::macOS_Universal ]
    Else If [ $ark = "x86_64" and IsEmpty ( Plugin::macOS_Universal ) ]
        # Intel och inget plugin tillgängligt
        Installera Plug-In [ Plugin::macOS_Intel ]
    Else
        # Intel och universell plugin tillgängligt
        Installera Plug-In [ Plugin::macOS_Universal ]
    End If
    Avsluta script [ Textresultat: "Plugin för macOS installerat" ]
End If

# Windows
If [ $plattform = -2 ]
    Installera Plug-In [ Plugin::Windows_64bit ]
    Avsluta script [ Textresultet: "Plugin för Windows installerat" ]
End If

# Linux
If [ $plattform = 5 ]
    If [ PatternCount ( Get ( Värdprogramversion ) ; "Cloud Server 2" ) > 0 ]
    Else
        Installera Plug-In [ Plugin::Linux ]
        Avsluta script [ Textresultat: "Plugin för Linux installerat" ]
    End If
End If

Visa anpassad dialogruta [ "Plugin stöds inte på den här plattformen." ]

Exempel 3

Mer information finns i Exempel på uppdatering av plugin-program.