GetAddonInfo

Returnerar ett JSON-objekt med information om ett tillägg.

Format

GetAddonInfo ( tilläggsID )

Parametrar

tilläggsID – text som anger UUID (Universally Unique Identifier) för ett installerat eller paketerat tillägg.

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.2.2

Beskrivning

Den här funktionen söker efter ett tillägg med det UUID som överensstämmer med parametern tilläggsID och returnerar information om tillägget. Sökningen omfattar:

• installerade tillägg, som finns i den aktuella filen

• paketerade tillägg, som inte är installerade men som finns tillgängliga för FileMaker Pro att installera

Om du utvecklar ett tillägg kan du använda den här funktionen för att hämta information under körning om installerade och paketerade tillägg. Du kan till exempel använda Funktionen GetLayoutObjectOwnerInfo för att hämta ID för det tillägg som innehåller ett visst layoutobjekt, och sedan skicka det tilläggs-ID:t till den här funktionen för att hämta tilläggets namn.

I följande exempel på det returnerade JSON-objektet installerades det angivna tillägget från det paketerade tillägget med namnet "Personer" och fick sedan namnet "Nytt namn på Personer".

Kopiera
{
    "APIVers" : 2,
    "Installed"
    {
        "Name" : "Nytt namn på Personer",
        "UUID" : "B79DDD6D-DDF2-4370-A3C9-F9DEF2C52992",
        "UsesLayoutPayload" : 1,
        "UsesRelationship" : 1
    },
    "Package"
    {
        "Name" : "Personer",
        "UUID" : "3CB70E8B-B45E-4EF1-B2DD-8CA7DDB3CDC1"
    }
}

Följande tabell beskriver elementen i det returnerade JSON-objektet.

JSON-element

Beskrivning

APIVers

Numeriskt värde för versionen av det här JSON-objektets struktur. Om strukturen för det här JSON-objektet ändras i en senare version ändras det här numret.

Version 2: UsesLayoutPayload och UsesRelationship lades till.

Installed

Objekt som beskriver tillägget, om det är installerat. Omfattar följande nycklar:

• Name – Tilläggets namn

• UUID – Tilläggets UUID

• UsesLayoutPayload – Booleskt värde som anger om tillägget lägger till layoutobjekt när det dras till den aktuella layouten.

• UsesRelationship – Booleskt värde som anger om tillägget skapar en relation med den aktuella tabellförekomsten.

Package

Objekt som beskriver det paketerade tillägget. Omfattar följande nycklar:

• Name – Tilläggets namn

• UUID – Tilläggets UUID

Exempel 1

Returnerar JSON-objektet ovan.

Kopiera
GetAddonInfo ( "B79DDD6D-DDF2-4370-A3C9-F9DEF2C52992" )