FieldType

Returnerar information om fält.

Format 

FieldType ( databas ; fält )

Parametrar 

databas – namnet på en öppen databasfil (en lokal fil eller en fjärrfil).

fält – namnet på ett fält i den angivna databasfilen.

Returnerad datatyp 

text

Ursprungsversion 

6.0 eller tidigare

Beskrivning 

Fältnamnen måste ha formatet tabellnamn::fältnamn om du vill ange ett fält i en annan tabell än den aktuella tabellen. Resultatet består av fyra värden som är avgränsade med blanksteg:

  • Det första värdet är antingen Standard, StoredCalc, Summary, UnstoredCalc, Extern (Säker), Extern (Öppen) eller Global.
  • Det andra värdet är fälttyperna: text, numerisk, datum, tid, tidsstämpel eller container.
  • Det tredje värdet är Indexed eller Unindexed.
  • Det fjärde värdet är det maximala antalet repetitioner som har definierats för fältet (om fältet inte har definierats som repeterat fält är värdet 1).

Exempel 1 

FieldType ( "Kunder" ; "Telefonnummer" ) returnerar Standard Text Unindexed 3 om fältet Telefonnummer i databasfilen Kunder har definierats som ett textfält som repeteras högst tre gånger och lagringstillvalen inte har ändrats. (De flesta fält indexeras när en sökning utförs i fältet.)

Exempel 2 

FieldType ( "Kunder" ; "Aktuellt saldo" ) returnerar StoredCalc Number Indexed 1 om fältet Aktuellt saldo i databasfilen Kunder har definierats som ett lagrat, numeriskt beräkningsfält som är indexerat.

Exempel 3 

FieldType ( "Kunder" ; "Dagens datum" ) returnerar Global Date Unindexed 1 om fältet Dagens datum i databasfilen Kunder har definierats som ett globalt fält och är av datumtyp. Fält som använder global lagring indexeras aldrig.

Exempel 4 

FieldType ( "Kunder" ; "Sammanställning" ) returnerar Extern (Säker) Container Unindexed 1 när fältet Sammanställning i databasfilen Kunder har definierats som ett containerfält som lagrar data externt med säker lagring. Det går inte att indexera containerfält.