Skriv till datafil

Skriver data till en öppen datafil.

Tillval

• Fil-ID är ett numeriskt uttryck som anger fil-ID för en öppen datafil. Mer information finns i Scriptsteget Öppna datafil.
  • Datakälla är det fält eller den variabel som innehåller de data som ska skrivas till filen.
  • Skriv som skriver data till filen med standardteckenkodningen UTF-16 (little endian) som används i FileMaker Pro eller med UTF-8. Om datakällan är containerdata ignoreras det här tillvalet och data skrivs som binära.
  • Lägg till radmatning lägger till ett radmatningstecken i slutet av de data som skrivs till filen.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

18.0

Beskrivning

Data vid läs-/skrivpositionen i en fil skrivs över av data från Datakälla. Mer information finns i Scriptsteget Ställ in datafilsposition.

Den största mängden data det här scriptsteget kan skriva är 64 MB i taget. Om data är större än 64 MB kan du utföra det här scriptsteget flera gånger och skriva en mängd som är högst 64 MB varje gång.

Kommentarer

• Du får bäst prestanda om högst 64 kB skrivs.

Exempel 1

Skriver innehållet i en variabel följ av radmatning som UTF-8-kodad text till den öppna datafilen med fil-ID 2.

Kopiera
Skriv till datafil [ Fil-ID: 2 ; Datakälla: $variabel ; Skriv som: UTF-8 ; Lägg till radmatning ]

Exempel 2

Kontrollerar om det finns en fil i mappen Dokument med namnet ändring.log, skapar den om den inte finns, skriver data från fältet Aktivitet::Transaktion till början av filen och stänger filen.

Kopiera
Ange variabel [$fil ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "ändring.log" ]
Verifiera att filen existerar [ "$fil" ; Mål: $filFinns ]
If [ not $filFinns ]
    Skapa datafil [ "$fil" ; Skapa mappar: Av ]
End If
Öppna datafil [ "$fil" ; Mål: $filID ]
Skriv till datafil [ Fil-ID: $filID ; Datakälla: Aktivitet::Transaktion ; Skriv som: UTF-8 ; Lägg till radmatning ]
Stäng datafil [ Fil-ID: $filID ]

Exempel 3

Skriver data från ett fält till en specifik position i filen med namnet datum.txt. Innan scriptet körs innehåller filen 2024-11-30 och fältet Tabell::Månad innehåller 12. När scriptet har körts innehåller filen 2024-12-30.

Kopiera
Öppna datafil [ "datum.txt" ; Mål: $filID ]
Ställ in datafilsposition [ Fil-ID: $filID ; Ny position: 5 ]
Skriv till datafil [ Fil-ID: $filID ; Datakälla: Tabell::Månad ; Skriv som: UTF-8 ]
Stäng datafil [ Fil-ID: $filID ]