Öppna databasen för gäster

Tillåter eller förbjuder åtkomst till en fil via nätverket.

Tillval

• beviljar nätverksåtkomst via delning i FileMaker-nätverk. Det är samma sak som att välja Alla användare i dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker.

• På (gömt) beviljar åtkomst via nätverket, men förhindrar att den delade databasens namn visas i dialogrutan Värdar. Det är samma sak som att välja Alla användare och Visa inte i värdens fillista i dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker.

• Av förbjuder nätverksåtkomst. Det är samma sak som att välja Inga användare i dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nej
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Nej
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

En delad databas, eller en databas som tillåter gäster, är en fil som är tillgänglig för användarna i ett nätverk. Mer information finns i Dela filer i ett nätverk.

Exempel 1

Garanterar att en databas är delad när den öppnas. Startat av scripttriggern VidFörstaFönsterÖppna.

Kopiera
Visa anpassad dialogruta ["Ska den här filen göras tillgänglig via nätverket?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
    Öppna databasen för gäster [På]

Exempel 2

Aktiverar nätverksdelning om den är inaktiverad.

Kopiera
If [Get ( Fleranvändarstatus ) = 0]
    Öppna databasen för gäster [På]