Uppdatera portal

Uppdaterar relationen och innehållet i det namngivna objektet.

Tillval

• Objektnamn är ett namngivet objekt i aktuell layout. Om Objektnamn inte är angivet, uppdaterar Uppdatera portal det aktiva layoutobjektet. Mer information finns i Namnge objekt.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Nej
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

14.0

Beskrivning

Uppdatera portal uppdaterar den kopplade relationen och innehållet i en portal som visar relaterade poster. Använd kommandot Uppdatera portal när ett globalt fält som används i portalens filtreringsberäkning har ändrats. Använd Uppdatera portal med scripttriggern VidObjektStäng om du till exempel vill uppdatera en portal när användaren verkställer en ändring i ett fält som används i portalens filtreringsberäkning.

Kommentarer

Exempel 1

Anger värdet av ett globalt fält som används i en portals filtreringsberäkning och uppdaterar sedan portalen.

Kopiera
Tilldela fält [Kund::Filter; 16]
Uppdatera portal [Objektnamn: "Kundbeställningar"]