Om att kontrollera plugin-programmens åtkomst mellan filer

Utökade behörigheter som börjar med fmplugin erbjuder ett sätt att kontrollera om FileMaker-plugin-program som anropas i en fil ska ha åtkomst till en annan fil. Den här utökade behörigheten gör att du kan höja säkerheten genom att förhindra att obehöriga filer utför vissa åtgärder i din fil via ett aktiverat plugin-program.

Plugin-program kan tillhandahålla externa funktioner och externa scriptsteg som kan anropas i en källfil för att utföra åtgärder i en målfil. En utökad behörighet av typen fmplugin påverkar endast plugin-program som försöker utföra någon av följande åtgärder på en målfil när käll- och målfilen inte är samma fil:

• köra ett script efter namn

• köra ett SQL-uttryck

Listan över utökade behörigheter genomsöks för att visas på fliken Utökade behörigheter i dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar. Om målfilen inte innehåller någon utökad behörighet som börjar med "fmplugin" (inte skiftlägeskänsligt) körs ovanstående åtgärder som normalt. I annat fall stoppas genomsökningen vid första utökad behörighet som är något av följande:

• fmplugin

• fmpluginXXXX där XXXX matchar plugin-programmets ID med fyra tecken (skiftlägeskänsligt)

Om det aktuella kontots behörighetsuppsättning omfattar en matchande fmplugin-behörighet tillåts ovanstående åtgärder att köras normalt. I annat fall kontrolleras om käll- och målfiler har behörig åtkomst till varandra (mer information finns i Bevilja åtkomst till filer). Om de är behöriga tillåts ovanstående åtgärder att köras normalt.

Om filerna inte är behöriga och följande villkor är sanna tillfrågas användaren om filerna ska ges behörighet till varandra:

• plugin-programmet körs i en FileMaker-produkt som kan visa ett användargränssnitt

• det aktuella kontot har fullständig behörighet i båda filerna

Om användaren ger filerna behörighet tillåts hädanefter ovanstående åtgärder att köras normalt mellan käll- och målfilerna oavsett vilka utökade behörigheter som finns i målfilen. Om filerna inte ges behörighet (eftersom användaren nekade eller FileMaker-produkten inte visar ett användargränssnitt) returneras ett fel för den åtgärd som plugin-programmet försöker utföra.

I nya filer finns fmplugin i listan över utökade behörigheter. Om den inte finns i en befintlig fil kan du vid behov lägga till den. Mer information finns i Skapa och redigera utökad behörighet.

För konton som behöver plugin-program för att utföra ovanstående åtgärder i behöriga filer måste du lägga till en fmplugin-behörighet till de behörighetsuppsättningar som dess konton tilldelats. Mer information finns i Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning.