Merge-format

Du kan importera, konvertera och exportera merge-filer.

Importera eller konvertera merge-filer

• Fältnamn importeras.
  • Alla fält är textfält.

Exportera merge-filer

FileMaker Pro exporterar en textfil med följande egenskaper:

• Tecknet som avgränsar fält varierar beroende på språket i operativsystemet. För amerikansk engelska används komma som fältavgränsare. I europeiska system används semikolon som fältavgränsare. Andra tecken kan användas i andra språkversioner.
  • I både merge- och FileMaker Pro-format inkluderas fältnamn. Programmet som informationen ska importeras till måste dock ha stöd för det format som du väljer. Vissa program tar bort fältnamnen vid import av exporterade data.
  • Returtecken avgränsar poster.
  • Fältdata står inom citattecken.
  • Den första posten är en rubrik som anger fältnamnen.
  • Returtecken i ett fält exporteras som lodräta tabbtecken.
  • Värden i repeterade fält avgränsas med gruppavgränsningstecknet.
  • Raka citattecken (") i och runt ett fält exporteras som dubbla citattecken.

Kommentarer

• Merge är ett utmärkt exportformat för att skapa standardbrev i ett ordbehandlingsprogram.
  • Exportformatet fungerar bra för koppla dokument i Microsoft Word.
  • Du kan skapa standardbrev helt och hållet i FileMaker Pro genom att skriva brevet i en layout och sedan använda merge-fält. Mer information finns i Placera merge-fält i en layout.