GetLayoutObjectOwnerInfo

Returnerar ett JSON-objekt med ägarskapsinformation om ett layoutobjekt.

Format

GetLayoutObjectOwnerInfo ( objektID )

Parametrar

objektID – text som anger UUID (Universally Unique Identifier) eller ägar-ID för ett layoutobjekt.

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.2.2

Beskrivning

Den här funktionen söker efter ett layoutobjekt med UUID eller ägar-ID som överensstämmer med parametern objektID och returnerar information om objektets ägare. Följande räknas som ägare av ett layoutobjekt:

• den layout objektet finns på

• det tillägg objektet finns i, om tillämpligt

När ett layoutobjekt läggs till på en layout tilldelas det ett UUID. När en instans av ett tillägg läggs till på en layout tilldelas den ett ägar-ID. Värdet för parametern objektID kan antingen vara objektets UUID eller ägar-ID:t. Mer information finns i Funktionen LayoutObjectUUID.

Om du utvecklar ett tillägg kan du använda den här funktionen för att hämta information under körning om layoutobjekt i en instans av tillägget.

I följande exempel på det returnerade JSON-objektet är layoutobjektet en instans av ett tillägg i layouten Uppgifter.

Kopiera
{
    "APIVers" : 1,
    "Object"
    {
        "UUID" : "D7C30E98-1924-4BF5-A263-53E9CD36862F",
        "Index" : 1,
        "Name" : "ActivityTimeLineWV_970E9CAE-D6FA-40DE-ACFA-14D110731F82",
        "Owners"
        {
            "Add-on"
            {
                "InstanceID" : "38EA3124-9CFD-4490-A634-A0A72A613145"
            },
            "Layout"
            {
                "UUID" : "D7C30E98-1924-4BF5-A263-53E9CD36862F",
                "Name" : "Uppgifter"
            }
        }
    }
}

Följande tabell beskriver elementen i det returnerade JSON-objektet.

JSON-element

Beskrivning

APIVers

Numeriskt värde för versionen av det här JSON-objektets struktur. Om strukturen för det här JSON-objektet ändras i en senare version ändras det här numret.

Object.UUID

UUID för det angivna layoutobjektet

Object.Index

Index för objektet i layouten (börjar på noll)

Object.Name

Namn på layoutobjektet (mer information finns i Namnge objekt)

Object.Owners
.Add-on.InstanceID

ID för den tilläggsinstans objektet finns i. Om objektet inte finns i ett tillägg är inte elementet Add-on med.

Object.Owners
.Layout.UUID

UUID för den layout objektet finns på

Object.Owners
.Layout.Name
Namn för den layout objektet finns på

Exempel 1

Returnerar JSON-objektet ovan.

Kopiera
GetLayoutObjectOwnerInfo ( "970E9CAE-D6FA-40DE-ACFA-14D110731F82" )