Get ( Dokumentsökväg )

Returnerar sökvägen till dokumentmappen för den aktuella användaren.

Format

Get ( Dokumentsökväg )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

8.0

Beskrivning

I FileMaker Pro och FileMaker Go returneras sökvägen till den aktuella användarens dokumentmapp. Sökvägens format varierar med operativsystemet.

När det körs i script på serversidan returnerar Get ( Dokumentsökväg ) platsen för dokumentmappen. Dokumentmappen används som en delad plats som scripts från olika sessioner och olika processer på datorn kan använda för att importera och exportera filer. Se Claris Server och FileMaker Server Hjälp eller FileMaker Cloud Hjälp.

Kommentarer

• I FileMaker WebDirect, FileMaker Data API och Anpassad webbpublicering stöds inte denna funktion och en tom sträng returneras.

• Den returnerade sökvägen är i FileMaker-format men den innehåller inget sökvägsprefix. Mer information finns i Om sökvägsprefix.

Exempel 1

För FileMaker Pro, för en användare med namnet John Smith, returneras:

/C:/Users/John Smith/Documents/ i Windows

/Macintosh HD/Users/johnsmith/Documents/ i macOS

För FileMaker Server returneras:

/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/ i Windows

/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Dokument i macOS

För FileMaker Cloud returneras:

/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/

Alla delar av sökvägen kan skilja sig från dessa exempel så förlita dig inte på att sökvägen har ett visst mönster.

Exempelscript finns i Scriptsteget Ange variabel.