Microsoft Excel-format

I FileMaker Pro kan du importera, konvertera och exportera Microsoft Excel-kalkylblad.

Importera eller konvertera Excel-filer

• Om en fil innehåller mer än ett kalkylblad eller namngivet område kan du välja vilket kalkylblad eller namngivet område som du vill importera.
  • Du kan välja om FileMaker Pro ska använda en viss datarad i filen som fältnamn.
  • FileMaker Pro tilldelar en lämplig fälttyp (text, numeriskt, datum eller tid) om alla rader i kolumnen innehåller samma typ av data. Annars blir en kolumn ett textfält.
  • FileMaker Pro importerar beräkningsresultat, inte formler.
  • Logiska värden tolkas som tal.
  • Diagram, bilder och anteckningar (kommentarer) importeras inte.
  • Strukturer som inte är data (t ex makron) konverteras inte.
  • Du kan konvertera "dolda" filer (mer information finns i Excel-dokumentationen), men inte lösenordsskyddade filer.
  • Fältdata som är för stora eller för små för motsvarande datatyper i Microsoft Excel sparas i textformat.

Exportera FileMaker Pro-filer som Excel

• Alla fält förkortas till 32 767 tecken.
  • Numeriska fält rundas av till närmast möjligt värde som Excel accepterar. Information om begränsningar finns i online-hjälpen i Microsoft Excel. Endast siffror exporteras från numeriska fält.
  • Repeterade fält exporteras inte.
  • Om du väljer Använd aktuell layoutformatering för exporterade data formateras data i Excel-filen för att likna data i FileMaker Pro-filen. Om den aktuella layoutformateringen inte kan användas använder Excel-filen systeminställningen.