Skapa datafil

Skapar en tom, stängd datafil som sedan kan öppnas med scriptsteget Öppna datafil och lägga till data med scriptsteget Skriv till datafil.

Tillval

• Ange fil är sökvägen till datafilen som ska skapas. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
  • Skapa mappar anger om nya mappar ska skapas om de inte finns på den angivna sökvägen.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

18.0

Kommentarer

Exempel 1

Skapar en tom datafil med namnet data.txt om sökvägen redan finns.

Kopiera
Skapa datafil [ "data.txt" ; Skapa mappar: Av ]

Exempel 2

Kontrollerar om filen ändring.log finns i mappen Dokument och skapar den om den inte finns. Om filen inte kan skapas visar scriptet en felkod.

Kopiera
Manuell felhantering [ På ]
Ange variabel [$fil ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "ändring.log" ]
Verifiera att filen existerar [ "$fil" ; Mål: $filFinns ]
If [ $filFinns ]
    Visa anpassad dialogruta [ $fil & ": Finns redan" ]
    Avsluta script [Textresultat: ]
End If
Skapa datafil [ "$fil" ; Skapa mappar: Av ]
Ange variabel [ $fel = Get ( SenasteFel ) ]
If [ $fel = 0 ]
    Visa anpassad dialogruta [ $fil & ": Skapad" ]
Else
    Visa anpassad dialogruta [ $fil & ": Inte skapad. Felkod: " & $fel ]