Stäng datafil

Stänger en öppen datafil.

Tillval

• Fil-ID är ett numeriskt uttryck som anger fil-ID för en öppen datafil.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

18.0

Beskrivning

Använd det här scriptsteget när du vill stänga en öppen datafil. Du kan visa en lista med fil-ID:n för alla öppna datafiler med hjälp av Funktionen Get ( ÖppnaDatafilinfo ). Om du vill stänga alla öppna datafiler anger du parametern Fil-ID till "*" (en asterisk omgiven av dubbla citattecken). Alla datafiler stängs när FileMaker Pro avslutas.

Exempel 1

Stänger den öppna datafilen med fil-ID 2.

Kopiera
Stäng datafil [ Fil-ID: 2 ]

Exempel 2

Stänger alla öppna datafiler.

Kopiera
Stäng datafil [ Fil-ID: "*" ]

Exempel 3

Öppnar en fil, anger fil-ID till en variabel, läser hela filen och stänger sedan filen med hjälp av samma fil-ID.

Kopiera
Ange variabel [$fil ; Värde: "data.txt" ]
Öppna datafil [ "$fil" ; Mål: $filID ]
Läs från datafil [ Fil-ID: $filID ; Mängd (byte): ; Mål: Tabell::Data ; Läs som: UTF-8 ]
Stäng datafil [ Fil-ID: $filID ]