Överföra filer

När du överför en fil till din iOS- eller iPad-enhet skapar du en kopia av originalfilen. När du uppdaterar de överförda filerna på din enhet synkroniseras inte de data som angetts i FileMaker Go automatiskt till originalfilen. Data måste importeras eller uppdateras manuellt. Se Utvecklingsguide för FileMaker Go.

Kommentarer

• Om du vill överföra en fil med containerfält som lagrar data externt till din enhet måste du först bädda in containerfältdatan. I FileMaker Pro använder du kommandot Spara en kopia och väljer fristående kopia (enstaka fil). Överför sedan kopian.

• Stäng en fil innan du överför den.

Viktigt  En fil får inte vara öppen i FileMaker Pro eller FileMaker Server när du ska kopiera den till din enhet.

Överföra filer med hjälp av ett delningsalternativ

1. Om du arbetar i en fil trycker du på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Startcenter Ikonen Startcenter.

2. Tryck på Mina appar Ikonen Mina appar.

3. Tryck på På min iPhone, På min iPad eller På min iPod, beroende på vilken enhet du använder.

1. Gör något av följande för att överföra en fil till FileMaker Go på din enhet:

• Tryck på ikonen Importera fil och välj sedan den fil du vill överföra.

• macOS: Använd AirDrop för att överföra en fil direkt till enheten.

2. Gör något av följande för att överföra en fil från din enhet:

• Tryck på en fil och håll ner. Tryck sedan på Dela. Välj ett alternativ för att överföra filen. Se Välja ett delningsalternativ.

• Överför en eller flera filer från enheten genom att trycka på Markera. Tryck på de filer du vill överföra, eller tryck på Markera allt, och tryck sedan på Ikonen Dela. Välj ett alternativ för att överföra filen. Se Välja ett delningsalternativ.

Överföra filer med iTunes (macOS 10.14 Mojave eller tidigare och Windows)

1. Anslut enheten till datorn.

2. Om enheten är låst anger du lösenordet.

3. I iTunes väljer du din enhet och klickar sedan på Fildelning.

4. Välj FileMaker Go i listan över appar.

5. Om du vill överföra filer

• till din enhet, drar du filerna från din dator till panelen Dokument för FileMaker Go.

• från din enhet till datorn, drar du filerna från panelen Dokument för FileMaker Go till datorn.

Överföra filer med Finder (macOS 10.15 Catalina eller senare)

1. Anslut enheten till datorn.

Om enheten är låst anger du lösenkoden.

2. Välj din enhet under Platser i sidofältet i Finder.

3. Välj Filer.

4. Om du vill överföra filer

• till din enhet, drar du filerna från din dator till mappen FileMaker Go.

• från din enhet till datorn, drar du filerna från mappen FileMaker Go till datorn.