Skanna streckkoder

Du kan skanna en streckkod i ett container- eller textfält. Du kan också skanna streckkoder med hjälp av scripsteget Infoga från enhet i FileMaker Pro. Mer information finns i FileMaker Pro Hjälp.

Skanna en streckkod till ett containerfält

1. Tryck på containerfältet.

2. Om du ersätter befintliga data i ett containerfält trycker du på Ersätt Ikonen Ersätt.

3. Tryck på Streckkod Ikonen Streckkod och skanna sedan streckkoden med hjälp av kameran.

Skanna en streckkod till ett textfält

1. Tryck på textfältet.

2. Tryck på Ikonen Sätt in data och tryck sedan på Streckkod Ikonen Streckkod.

3. Använd kameran för att skanna streckkoden.

Tips om att skanna streckkoder

• Håll iOS- eller iPadOS-enheten 7–12 cm från streckkoden i klart ljus.

• Undvik att flytta enheten medan FileMaker Go skannar streckkoden.

• Fokusera kameran på en streckkod i taget när du skannar flera streckkoder som är i närheten av varandra.

• Om du använder kameran för att skanna en streckkod hörs ett pip när streckkoden har skannats.