Voorkeuren voor toegestane hosts en plug-ins instellen

U ontvangt mogelijk een melding van FileMaker Pro wanneer u het volgende probeert te doen:

• verbinding maken met een host die geen gecodeerde verbindingen ondersteunt of waarvan het SSL-certificaat niet kan worden geverifieerd

• een plug-in laden die niet is ondertekend door de ontwikkelaar

• een gehoste app openen via een claris-URL (Claris Pro) of een fmp-URL (FileMaker Pro) voor een host die niet is toegestaan

Wanneer u verbinding maakt met hosts

Enkele voorbeelden van acties waarbij u probeert verbinding te maken en er een melding kan worden weergegeven, zijn het openen van een bestand dat door FileMaker Pro of FileMaker Server wordt gehost, het versturen van e-mails naar een SMTP-server via een beveiligde verbinding of het uitvoeren van bepaalde scriptstappen.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

• Als u altijd verbinding wilt maken met de host, selecteert u Verbinding met deze host altijd toestaan en klikt u op Verbinden. FileMaker Pro maakt verbinding met de host en voegt deze toe aan uw toegestane lijst (in het dialoogvenster Voorkeuren). Voor deze host ontvangt u geen berichten meer voor dezelfde fout.

• Als u verbinding wilt maken zonder de host toe te voegen aan de lijst met toegestane hosts, klikt u op Verbinden.

• Als u niet zeker weet of u de verbinding met de host wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app op maat.

Wanneer u plug-ins laadt

Als een plug-in is ingeschakeld, probeert FileMaker Pro deze te laden nadat de plug-in is geïnstalleerd en telkens wanneer FileMaker Pro wordt gestart. Als FileMaker Pro de digitale handtekening van een ingeschakelde plug-in niet kan verifiëren of als een ingeschakelde plug-in niet is ondertekend door de ontwikkelaar, ziet u mogelijk een melding in FileMaker Pro met de mededeling dat niet kan worden gecontroleerd of er met de plug-in is geknoeid sinds deze door de ontwikkelaar is gemaakt.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

• Als u de plug-in altijd wilt laden, selecteert u Deze plug-in altijd laden en klikt u vervolgens op Plug-in laden. FileMaker Pro laadt de plug-in en voegt deze toe aan uw toegestane lijst. U ontvangt geen berichten meer voor deze plug-in.

• Als u de plug-in wilt laden zonder deze toe te voegen aan de toegestane lijst, klikt u op Plug-in laden.

• Als u niet zeker weet of u het wilt toestaan dat de plug-in wordt geladen, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de plug-in. De plug-in wordt verplaatst naar de submap Saved in de map Extensions en wordt niet meer geladen. Als u de plug-in wilt laden, moet u deze opnieuw installeren of verplaatsen naar de map Extensions. Raadpleeg Plug-ins installeren.

Bij het openen van apps met behulp van claris- of fmp-URL's

Als een claris- of fmp-URL wordt gebruikt om een gehoste app te openen, kan Claris Pro of FileMaker Pro een melding geven dat dergelijke URL's geen apps op deze host mogen openen. Dit geldt voor zowel claris-URL's (Claris Pro) als fmp- en fmpXX-URL's (FileMaker Pro), waarbij XX het hoofdversienummer van de toepassing is.

Als u deze melding wilt inschakelen:

• Claris Pro: Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Claris Pro > Voorkeuren (macOS), klik op het tabblad Toegestaan en selecteer Waarschuw me voordat een claris-URL een bestand opent.

• FileMaker Pro: Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of FileMaker Pro > Voorkeuren (macOS), klik op het tabblad Toegestaan en selecteer Waarschuw me voordat een fmp-URL een bestand opent.

Als Claris Pro of FileMaker Pro een melding geeft dat de app niet kan worden geopend, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Als u wilt instellen dat apps altijd mogen worden geopend via een claris-URL of een fmp-URL voor de host, selecteert u claris-URL's voor deze host altijd toestaan (Claris Pro) of fmp-URL's voor deze host altijd toestaan (FileMaker Pro) en klikt u vervolgens op Openen. Claris Pro of FileMaker Pro opent de app op maat en voegt de host toe aan uw toegestane lijst. U ontvangt geen berichten meer voor deze host.

• Als u de app wilt openen met de URL zonder de host toe te voegen aan de toegestane lijst, klikt u op Openen.

• Als u niet zeker weet of u de app op maat wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app op maat.

Raadpleeg Bestanden openen via een URL.

Zo verwijdert u hosts en plug-ins uit de toegestane lijst:

1. Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren.

macOS: Kies menu FileMaker Pro > Voorkeuren.

2. Selecteer op het tabblad Toegestaan een of meer hosts of plug-ins en druk vervolgens op Backspace.