Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren

FileMaker Pro en een groot aantal toepassingen waarmee u gegevens wilt uitwisselen, gebruiken hun eigen bestandsindeling. Als u echter gegevens wilt uitwisselen, moet u de gegevens uit de ene toepassing exporteren in een bestandsindeling die de andere toepassing kan importeren. Als u gegevens uitwisselt met een andere toepassing, controleert u in de documentatie van die toepassing of er een gemeenschappelijke tussenliggende bestandsindeling is die door FileMaker Pro en het andere programma wordt ondersteund.

De meeste bestandsindelingen ondersteunen alleen de gegevensconversie en importeren of exporteren geen opmaak zoals lettertype, lettergrootte, -stijl en -kleur. Sommige indelingen exporteren of converteren veldnamen en veldtypen.

Ondersteunde
indeling

Bestandsnaam
extensie

Importeren/converteren
of exporteren

Opmerkingen

Door komma's gescheiden waarden-indeling

.csv of .txt

Beide

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken.

Aangepaste gescheiden waarden-indeling

.tab, tsv of .txt

Alleen importeren/converteren

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken en u kunt het teken opgeven dat veldwaarden van elkaar scheidt.

dBASE III- en IV DBF-indeling

.dbf

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

Claris Pro- en FileMaker Pro-indelingen

.claris
.fmp12

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

HTML-tabelindeling

.htm

Alleen exporteren

Gegevens exporteren als een HTML-tabel voor gebruik als een statische webpagina.

Samenvoegindeling

.mer

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

Microsoft Excel-indeling

.xlsx

Beide

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken.

Door tabs gescheiden waarden-indeling

.tab, tsv of .txt

Converteren of exporteren

Tijdens het converteren, kunt u alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken. Gebruik de aangepaste gescheiden waarden-indeling om te importeren.

XML-indeling

.xml

Beide

Naast XML-bestanden kunt u ook het XML-gegevensresultaat van een HTTP-verzoek importeren.

U kunt ook het volgende doen: