Gegevensbestand sluiten

Sluit een geopend gegevensbestand.

Opties

• Bestands-ID is een numerieke uitdrukking die de bestands-ID van een geopend gegevensbestand aangeeft.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nee
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

18.0

Beschrijving

Gebruik deze scriptstap om een geopend gegevensbestand te sluiten. Gebruik Get (GegevensBestandsInformatieOpenen) functie voor een lijst met de bestands-ID’s van alle gegevensbestanden die op dat moment zijn geopend. Als u alle geopende gegevensbestanden wilt sluiten, stelt u de parameter Bestands-ID in op "*" (een asterisk die tussen dubbele aanhalingstekens is geplaatst). Alle gegevensbestanden worden gesloten wanneer FileMaker Pro wordt afgesloten.

Voorbeeld 1

Sluit het geopende gegevensbestand met een bestands-ID van 2.

Kopiëren
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: 2 ]

Voorbeeld 2

Sluit alle geopende gegevensbestanden.

Kopiëren
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: "*" ]

Voorbeeld 3

Dit voorbeeld opent een bestand, stelt de bestands-ID in op een variabele, leest het gehele bestand en sluit het bestand vervolgens met behulp van dezelfde bestands-ID.

Kopiëren
Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: "gegevens.txt" ]
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Van gegevensbestand lezen [ Bestands-ID: $bestandsID ; Grootte (bytes): ; Doel: Tabel::Gegevens ; Lezen als: UTF-8 ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]