Claris Helpcentrum

Begin hier voor meer informatie over hoe u het Claris-platform gebruikt

Snel aan de slag

Snel aan de slag

Meer informatie over de basisprincipes van het Claris-platform

Formulieren

Spreadsheets

Kanbans

Meer info

Meer info

Ontdek het Claris-platform met behulp van georganiseerde hulpbronnen met ons nieuwe leerpad

Training en bronnen (EN)

Claris Community (EN)

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik gegevens in Claris Studio importeren?

Er is meer dan één manier om gegevens te importeren in Claris Studio.

Een CSV-bestand in een spreadsheetweergave importeren

In een Claris Studio-spreadsheetweergave kunt u Tabelacties > Importeren uit CSV kiezen. Deze methode is beperkt tot het importeren van 1000 records tegelijk.

Gegevens importeren met FileMaker Pro

In een aangepaste app kunt u Bestand > Records importeren > Bestand kiezen om gegevens in een van de verschillende ondersteunde bestandsindelingen te importeren in een gekoppelde Claris Studio-tabel.

import-data-into-claris-studio.html
Welke Claris Studio-velden werken ook in Claris Pro-apps?

De meeste veldtypen in Claris Studio worden ondersteund in aangepaste FileMaker Pro-apps. Dit betekent dat gegevens in de meeste Claris Studio-velden worden weergegeven in velden van het overeenkomstige type in aangepaste apps.

Voor niet-ondersteunde veldtypen zijn de Claris Studio-gegevens niet toegankelijk in FileMaker Pro-apps.

studio-fields-that-work-in-apps.html
Waarom hebben mijn uitgenodigde gebruikers geen toegang tot Claris Studio?

Hier volgen enkele veelvoorkomende problemen waarmee teambeheerders te maken kunnen krijgen als ze nieuwe gebruikers uitnodigen, en mogelijke oplossingen hiervoor.

Probleem Oplossing

Gebruiker heeft nog geen Claris ID en kan niet voorbij de aanmeldingspagina komen.

Als een teambeheerder gebruikers uitnodigt, ontvangen de betreffende gebruikers een uitnodigingsmail. Uitgenodigde gebruikers moeten op de koppeling Deelnemen in de e-mail klikken. Wanneer de aanmeldingspagina wordt weergegeven, moeten nieuwe gebruikers op Aanmelden klikken en vervolgens een account maken met hetzelfde adres waarnaar de uitnodigingse-mail is verzonden.

Claris Studio aanmeldings- of aanmeldingspagina met aanmelding aangegeven

De nieuwe gebruiker heeft een account gemaakt, maar nooit een e-mail met de verificatiecode ontvangen.

Vraag de gebruiker om in zijn map met ongewenste e-mail te zoeken naar een e-mail met als onderwerp 'Verificatiecode Claris ID'.

Als iemand het e-mailbericht niet kan vinden of verwijderen, kunt u het opnieuw verzenden. Raadpleeg Gebruikers uitnodigen voor een team.

Als de verificatiecode niet binnen 24 uur wordt gebruikt, verloopt deze en moet de gebruiker contact opnemen met de Klantenondersteuning.

troubleshooting-inviting-users.html